De economische crisis heeft tot gevolg dat heel wat ondernemingen Red Hat en JBoss overwegen voor hun bedrijfskritieke toepassingen. Dat blijkt althans op Red Hat's Summit Event in Chicago.

Dat bedrijven al heel wat Linux en open source middleware in hun ict-infrastructuur herbergen, is genoegzaam bekend. Maar vandaag komen ondernemingen ook aankloppen bij Red Hat voor de infrastructuur waarop bedrijfskritieke toepassingen draaien.

Red Hat zoekt de verklaring in de inspanningen die het de voorbije jaren heeft geleverd om Linux zowel veilig te maken als op het peil van 'enterprise class' software te tillen.

Daarnaast heeft het met JBoss een 'end to end'-middleware aanbod, goed voor een infrastructuur die zowel virtualisering als cloudcomputing ondersteunt.

Red Hat kondigde in Chicago ook de beschikbaarheid van 'Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 5.4' aan, inclusief 'kernel-based virtual machine' (KVM) virtualiseringstechnologie.

Later dit jaar moet daar ook nog een stand-alone hypervisor (voor virtualizering), evenals een 'virtualization manager voor servers en voor desktops bijkomen. De Xen virtualiseringstechnologie blijft behouden om de continuiteit bij de huidige gebruikers te verzekeren.

Een dag eerder bracht JBoss zijn Application Platform 5.0 uit, producten conform de noden van verschillende applicatieprofielen (webserver, webplatform, enterprise toepassingen).

Tegelijk maakt ceo en president Jim Whitehurst zich sterk dat zijn open source gesteunde omgeving zich leent voor de snel veranderende, interactieve en sterk governance gerichte it-noden van de 21ste eeuw.

Die bovendien de klanten een keuze biedt en een hernieuwde lock-in zoals in de tachtiger jaren van de voorbije eeuw voorkomt, aldus Whitehurst. "Kies je voor Ellisons idee van IT, of ga je voor een participatieve IT," klinkt het dan. Red Hat's infrastructuur producten kunnen immers op de verschillende lagen met producten van derden samenwerken.

Intussen lijkt de markt Red Hat gelijk te geven. De resultaten van het kwartaal tot eind augustus waren nog niet vrijgegeven, maar in het kwartaal tot eind mei steeg de omzet ten opzichte van een jaar voordien met 11 procent tot 174 miljoen dollar, met een netto inkomen dat met 18,5 miljoen dollar lichtjes hoger lag dan de 17,3 miljoen dollar van een jaar eerder.

De economische crisis heeft tot gevolg dat heel wat ondernemingen Red Hat en JBoss overwegen voor hun bedrijfskritieke toepassingen. Dat blijkt althans op Red Hat's Summit Event in Chicago. Dat bedrijven al heel wat Linux en open source middleware in hun ict-infrastructuur herbergen, is genoegzaam bekend. Maar vandaag komen ondernemingen ook aankloppen bij Red Hat voor de infrastructuur waarop bedrijfskritieke toepassingen draaien. Red Hat zoekt de verklaring in de inspanningen die het de voorbije jaren heeft geleverd om Linux zowel veilig te maken als op het peil van 'enterprise class' software te tillen. Daarnaast heeft het met JBoss een 'end to end'-middleware aanbod, goed voor een infrastructuur die zowel virtualisering als cloudcomputing ondersteunt. Red Hat kondigde in Chicago ook de beschikbaarheid van 'Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 5.4' aan, inclusief 'kernel-based virtual machine' (KVM) virtualiseringstechnologie. Later dit jaar moet daar ook nog een stand-alone hypervisor (voor virtualizering), evenals een 'virtualization manager voor servers en voor desktops bijkomen. De Xen virtualiseringstechnologie blijft behouden om de continuiteit bij de huidige gebruikers te verzekeren. Een dag eerder bracht JBoss zijn Application Platform 5.0 uit, producten conform de noden van verschillende applicatieprofielen (webserver, webplatform, enterprise toepassingen). Tegelijk maakt ceo en president Jim Whitehurst zich sterk dat zijn open source gesteunde omgeving zich leent voor de snel veranderende, interactieve en sterk governance gerichte it-noden van de 21ste eeuw. Die bovendien de klanten een keuze biedt en een hernieuwde lock-in zoals in de tachtiger jaren van de voorbije eeuw voorkomt, aldus Whitehurst. "Kies je voor Ellisons idee van IT, of ga je voor een participatieve IT," klinkt het dan. Red Hat's infrastructuur producten kunnen immers op de verschillende lagen met producten van derden samenwerken. Intussen lijkt de markt Red Hat gelijk te geven. De resultaten van het kwartaal tot eind augustus waren nog niet vrijgegeven, maar in het kwartaal tot eind mei steeg de omzet ten opzichte van een jaar voordien met 11 procent tot 174 miljoen dollar, met een netto inkomen dat met 18,5 miljoen dollar lichtjes hoger lag dan de 17,3 miljoen dollar van een jaar eerder.