De verkoop van de laatste tak van Getronics' bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS) laat nog steeds op zich wachten. De vertraging is deels te wijten aan de huidige financiële crisis, zegt een woordvoerder.

Getronics ondervindt vertraging bij de verkoop van de laatste divisie van het bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS). "De huidige financiële crisis in de markt heeft deels invloed op de voortgang van het verkoopproces", zegt een woordvoerder.

In augustus 2008 verkocht Getronics vier van de vijf BAS-divisies aan branchegenoot Capgemini. Het onderdeel Business Solutions, waarin de activiteiten voor lokale overheden en de zorgsector zijn ondergebracht, is echter nog steeds niet van eigenaar gewisseld. De ict-dienstverlener onderhandelt al enkele maanden met een nog onbekende partij over overname, maar kon nog niet tot overeenstemming komen.

Wel is al een keuze gemaakt uit de verschillende biedingen van potentiële kopers, vertelt de woordvoerder. "Zodra er sprake is van een principeakkoord met een van de geïnteresseerde partijen, dan zullen we dat bekend maken. We kunnen binnen afzienbare tijd helderheid verschaffen."

Dezelfde toezegging deed het bedrijf in oktober van dit jaar. De woordvoerder bevestigt dat het verkoopproces van Business Solutions langer duurt dan in eerste instantie werd voorzien. Het vermoeden is dat de koper moeite heeft met de financiering van de overname. Banken zijn tegenwoordig terughoudend met het geven van leningen en de ondernemingsbudgetten staan onder druk.

Omdat Getronics met slechts één potentiële koper spreekt, is het waarschijnlijk dat het bedrijf de divisie als een geheel verkoopt. Een splitsing in een tak voor lokale overheid en eentje voor de zorgsector lijkt uitgesloten. Mogelijke geïnteresseerde is volgens Computable Unit4Agresso. Capgemini en Ordina zijn er in ieder geval niet geïnteresseerd. De divisie draait een omzet van 100 miljoen euro.

In samenwerking met Computable

De verkoop van de laatste tak van Getronics' bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS) laat nog steeds op zich wachten. De vertraging is deels te wijten aan de huidige financiële crisis, zegt een woordvoerder. Getronics ondervindt vertraging bij de verkoop van de laatste divisie van het bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS). "De huidige financiële crisis in de markt heeft deels invloed op de voortgang van het verkoopproces", zegt een woordvoerder. In augustus 2008 verkocht Getronics vier van de vijf BAS-divisies aan branchegenoot Capgemini. Het onderdeel Business Solutions, waarin de activiteiten voor lokale overheden en de zorgsector zijn ondergebracht, is echter nog steeds niet van eigenaar gewisseld. De ict-dienstverlener onderhandelt al enkele maanden met een nog onbekende partij over overname, maar kon nog niet tot overeenstemming komen. Wel is al een keuze gemaakt uit de verschillende biedingen van potentiële kopers, vertelt de woordvoerder. "Zodra er sprake is van een principeakkoord met een van de geïnteresseerde partijen, dan zullen we dat bekend maken. We kunnen binnen afzienbare tijd helderheid verschaffen." Dezelfde toezegging deed het bedrijf in oktober van dit jaar. De woordvoerder bevestigt dat het verkoopproces van Business Solutions langer duurt dan in eerste instantie werd voorzien. Het vermoeden is dat de koper moeite heeft met de financiering van de overname. Banken zijn tegenwoordig terughoudend met het geven van leningen en de ondernemingsbudgetten staan onder druk. Omdat Getronics met slechts één potentiële koper spreekt, is het waarschijnlijk dat het bedrijf de divisie als een geheel verkoopt. Een splitsing in een tak voor lokale overheid en eentje voor de zorgsector lijkt uitgesloten. Mogelijke geïnteresseerde is volgens Computable Unit4Agresso. Capgemini en Ordina zijn er in ieder geval niet geïnteresseerd. De divisie draait een omzet van 100 miljoen euro. In samenwerking met Computable