14 Vlaamse agentschappen, met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) als leidende partij, hebben een groot raamcontract voor het inhuren van it-profielen toegewezen aan Cronos en Ordina.

"De basisidee van raamcontract zou je kunnen zien als 'bodyshopping of time and material'", vertelt ons Peter Rousseau, it-verantwoordelijke van de VMSW. "De aanbesteding is door de VMSW op de markt gebracht, maar ook in naam van 13 andere Vlaamse agentschappen." Elk agentschap kan - geheel vrijblijvend - gebruik maken van het raamcontract om de eigen it-afdeling te versterken met externe mensen, aan een afgesproken dagprijs.

Het contract is opgedeeld in 6 percelen, dus ook 6 it-profielen: Microsoft-ontwikkeling (het grootste perceel), BI en DBA , Enterprise Architecture - BPM - Agilepoint , SOA en EAI, ECM en digitalisering en system administration.

Cronos haalde de 5 eerste percelen binnen, alles samen goed voor naar schatting 6,3 miljoen euro. Enkel het laatste perceel, met een waarde van 550.000 euro, ging naar Ordina. "De waarde van het contract is gebaseerd op vermoedelijke hoeveelheden en niet op gegarandeerde afnames door de agentschappen", onderstreept Rousseau.

14 Vlaamse agentschappen, met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) als leidende partij, hebben een groot raamcontract voor het inhuren van it-profielen toegewezen aan Cronos en Ordina. "De basisidee van raamcontract zou je kunnen zien als 'bodyshopping of time and material'", vertelt ons Peter Rousseau, it-verantwoordelijke van de VMSW. "De aanbesteding is door de VMSW op de markt gebracht, maar ook in naam van 13 andere Vlaamse agentschappen." Elk agentschap kan - geheel vrijblijvend - gebruik maken van het raamcontract om de eigen it-afdeling te versterken met externe mensen, aan een afgesproken dagprijs. Het contract is opgedeeld in 6 percelen, dus ook 6 it-profielen: Microsoft-ontwikkeling (het grootste perceel), BI en DBA , Enterprise Architecture - BPM - Agilepoint , SOA en EAI, ECM en digitalisering en system administration. Cronos haalde de 5 eerste percelen binnen, alles samen goed voor naar schatting 6,3 miljoen euro. Enkel het laatste perceel, met een waarde van 550.000 euro, ging naar Ordina. "De waarde van het contract is gebaseerd op vermoedelijke hoeveelheden en niet op gegarandeerde afnames door de agentschappen", onderstreept Rousseau.