De onderneming zal in totaal 100 miljoen dollar (94 miljoen euro) betalen in het kader van een schikking, zo meldt DFS, de financiële toezichthouder in New York.

De klanten van Coinbase werden bij het openen van een rekening onvoldoende gescreend, zo stelt de financiële waakhond. Daardoor kregen criminelen toegang tot het handelsplatform. Coinbase moet nu een boete van 50 miljoen dollar betalen. Het bedrijf wordt ook verplicht om nog eens 50 miljoen dollar te investeren in een programma dat de controlemechanismen moet versterken. De regeling maakt een einde aan een aanslepend conflict tussen de overheid en de onderneming.

De onderneming zal in totaal 100 miljoen dollar (94 miljoen euro) betalen in het kader van een schikking, zo meldt DFS, de financiële toezichthouder in New York.De klanten van Coinbase werden bij het openen van een rekening onvoldoende gescreend, zo stelt de financiële waakhond. Daardoor kregen criminelen toegang tot het handelsplatform. Coinbase moet nu een boete van 50 miljoen dollar betalen. Het bedrijf wordt ook verplicht om nog eens 50 miljoen dollar te investeren in een programma dat de controlemechanismen moet versterken. De regeling maakt een einde aan een aanslepend conflict tussen de overheid en de onderneming.