Begin dit jaar was de cryptomunt zo'n 8.000 dollar waard, wat tijdens de eerste coronagolf halveerde tot onder de 4.000 dollar. Daarna steeg de prijs, vooral in de herfst ging het hard en nu dus aan het einde van het jaar. Ook andere munten als ethereum, litecoin en XRP zitten in de lift.

PayPal

Sinds medio oktober is de waarde meer dan verdubbeld, mogelijk doordat vermogensbeheerders er brood in beginnen te zien. Ook speelt mee dat klanten van betalingsdienstverlener PayPal met bitcoins kunnen betalen.

De bitcoin werd begin 2009 gelanceerd en was toen slechts een paar cent waard.

Begin dit jaar was de cryptomunt zo'n 8.000 dollar waard, wat tijdens de eerste coronagolf halveerde tot onder de 4.000 dollar. Daarna steeg de prijs, vooral in de herfst ging het hard en nu dus aan het einde van het jaar. Ook andere munten als ethereum, litecoin en XRP zitten in de lift.Sinds medio oktober is de waarde meer dan verdubbeld, mogelijk doordat vermogensbeheerders er brood in beginnen te zien. Ook speelt mee dat klanten van betalingsdienstverlener PayPal met bitcoins kunnen betalen.De bitcoin werd begin 2009 gelanceerd en was toen slechts een paar cent waard.