Het backup-centre European Data Hub (EDH) heeft het operationele beheer van het datacenter in Luxemburg toevertrouwd aan CSC BeLux.

Het contract heeft een looptijd van 15 jaar. Die lange looptijd is "essentieel om een blijvende vestiging en dienstverlening aan de klanten te garanderen", klinkt het. CSC staat borg voor het design van de zalen, de opvolging van de incidenten en infrastructuur (it, voeding, cooling), het onderhoud (reactief en proactief) evenals het change management (installatie van nieuwe technologie, uitbreiding van de elektrische capaciteit, ...) en het aanwenden van de nodige competenties inzake kwalitatieve dienstverlening (ISO- en PSF-gecertificeerde procedures).

Het center valt onder klasse 'tier 4': gesplitste systemen, beveiligde zones in compartimenten, UPS, beschikbaarheid van 99,995%. De eerste 1.950 van de bruikbare 5.500 m2 zullen in maart in productie gaan en zouden tegen de zomer een tiental klanten moeten verwelkomen. CSC Luxemburg zal binnenkort een van haar twee infocenters (momenteel van klasse 2 en 3) naar daar verhuizen.

"Het EDH-center wordt een sleutelpunt in onze Europese infrastructuur (CSC bezit of beheert wereldwijd momenteel 40 infocenters, nvdr). Het is het enige 'tier 4' center in Europa, een belangrijk element voor de klantentevredenheid, waarvan de projecten rond virtual desktop of cloud computing veel elektriciteit verbruiken en een grote beschikbaarheid vergen", verklaart Dominique Thireau, ceo van CSC Luxemburg. "Dit center kan ook van belang zijn voor onze Belgische klanten", signaleert Yves Schellekens, verantwoordelijke outsourcing van CSC Belux. "Bij gebrek aan een Belgisch CSC-infocenter worden ze vandaag gehost en beheerd in Frankrijk, Denemarken of het Verenigd Koninkrijk."

Het backup-centre European Data Hub (EDH) heeft het operationele beheer van het datacenter in Luxemburg toevertrouwd aan CSC BeLux. Het contract heeft een looptijd van 15 jaar. Die lange looptijd is "essentieel om een blijvende vestiging en dienstverlening aan de klanten te garanderen", klinkt het. CSC staat borg voor het design van de zalen, de opvolging van de incidenten en infrastructuur (it, voeding, cooling), het onderhoud (reactief en proactief) evenals het change management (installatie van nieuwe technologie, uitbreiding van de elektrische capaciteit, ...) en het aanwenden van de nodige competenties inzake kwalitatieve dienstverlening (ISO- en PSF-gecertificeerde procedures). Het center valt onder klasse 'tier 4': gesplitste systemen, beveiligde zones in compartimenten, UPS, beschikbaarheid van 99,995%. De eerste 1.950 van de bruikbare 5.500 m2 zullen in maart in productie gaan en zouden tegen de zomer een tiental klanten moeten verwelkomen. CSC Luxemburg zal binnenkort een van haar twee infocenters (momenteel van klasse 2 en 3) naar daar verhuizen. "Het EDH-center wordt een sleutelpunt in onze Europese infrastructuur (CSC bezit of beheert wereldwijd momenteel 40 infocenters, nvdr). Het is het enige 'tier 4' center in Europa, een belangrijk element voor de klantentevredenheid, waarvan de projecten rond virtual desktop of cloud computing veel elektriciteit verbruiken en een grote beschikbaarheid vergen", verklaart Dominique Thireau, ceo van CSC Luxemburg. "Dit center kan ook van belang zijn voor onze Belgische klanten", signaleert Yves Schellekens, verantwoordelijke outsourcing van CSC Belux. "Bij gebrek aan een Belgisch CSC-infocenter worden ze vandaag gehost en beheerd in Frankrijk, Denemarken of het Verenigd Koninkrijk."