Het digitale aanmeldingsregister voor de Nederlandstalige scholen in Brussel komt binnenkort weer online. CTG wordt daarvoor niet meer ingeschakeld.

Ouders die hun kind(eren) digitaal willen inschrijven in een Nederlandstalige school in Brussel voor het schooljaar 2011-2012, kunnen dat doen vanaf 1 februari om 8 uur tot 28 februari om 20 uur. Dat heeft collegevoorzitter Jean-Luc Vanraes (Open Vld) geantwoord op een vraag van raadslid Jef Van Damme (sp.a) in de plenaire zitting van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, zo meldt persagentschap Belga.

Na de problemen van het voorbije jaar met it-dienstenbedrijf CTG, kiest Brussel voortaan voor de it-dienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in samenwerking met RealDolmen voor ontwikkeling van het systeem. De it-dienst legt momenteel de laatste hand aan het aanmeldingsformulier waarvan de finale versie is voorzien voor 24 januari 2011. Voor de ontwikkeling van de rangordemotor werd firma RealDolmen aangesteld.

"Er werd geen overeenkomst gesloten met CTG. In oktober werd hun offerte afgewezen wegens te duur", aldus Vanraes. Op nieuwssite brusselnieuws.be werd toen de som van 545.000 euro zonder btw genoemd, een cijfer waarover CTG de puntjes later op de 'i' wilde zetten.

De huidige kostprijs wordt geschat op 90.000 euro. Vorig jaar waren er ernstige technische problemen met het aanmeldingsregister, dat zelfs enkele dagen offline moest gehaald worden door CTG. Een maand later creëerde een lapsus bij CTG opnieuw verwarring bij heel wat ouders, toen per ongeluk testmails verstuurd werden naar 163 ouders over al dan niet toewijzing van kinderen in het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel.

Raadlid Van Damme is er na het antwoord van Vanraes nog niet helemaal gerust in. "Ik vind het raar dat de firma RealDolmen maar 1 maand nodig heeft gehad om te doen wat op 6 maanden tijd niet lukte met CTG. Ik hoop dat de oplossing zal werken."

Bron: Belga

Het digitale aanmeldingsregister voor de Nederlandstalige scholen in Brussel komt binnenkort weer online. CTG wordt daarvoor niet meer ingeschakeld. Ouders die hun kind(eren) digitaal willen inschrijven in een Nederlandstalige school in Brussel voor het schooljaar 2011-2012, kunnen dat doen vanaf 1 februari om 8 uur tot 28 februari om 20 uur. Dat heeft collegevoorzitter Jean-Luc Vanraes (Open Vld) geantwoord op een vraag van raadslid Jef Van Damme (sp.a) in de plenaire zitting van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, zo meldt persagentschap Belga. Na de problemen van het voorbije jaar met it-dienstenbedrijf CTG, kiest Brussel voortaan voor de it-dienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in samenwerking met RealDolmen voor ontwikkeling van het systeem. De it-dienst legt momenteel de laatste hand aan het aanmeldingsformulier waarvan de finale versie is voorzien voor 24 januari 2011. Voor de ontwikkeling van de rangordemotor werd firma RealDolmen aangesteld. "Er werd geen overeenkomst gesloten met CTG. In oktober werd hun offerte afgewezen wegens te duur", aldus Vanraes. Op nieuwssite brusselnieuws.be werd toen de som van 545.000 euro zonder btw genoemd, een cijfer waarover CTG de puntjes later op de 'i' wilde zetten. De huidige kostprijs wordt geschat op 90.000 euro. Vorig jaar waren er ernstige technische problemen met het aanmeldingsregister, dat zelfs enkele dagen offline moest gehaald worden door CTG. Een maand later creëerde een lapsus bij CTG opnieuw verwarring bij heel wat ouders, toen per ongeluk testmails verstuurd werden naar 163 ouders over al dan niet toewijzing van kinderen in het Nederlandstalig basisonderwijs in Brussel. Raadlid Van Damme is er na het antwoord van Vanraes nog niet helemaal gerust in. "Ik vind het raar dat de firma RealDolmen maar 1 maand nodig heeft gehad om te doen wat op 6 maanden tijd niet lukte met CTG. Ik hoop dat de oplossing zal werken."Bron: Belga