Cambridge Analytica legde zonder toestemming de hand op gegevens van zo'n 87 miljoen Facebookgebruikers, voornamelijk Amerikanen. Facebook kreeg veel kritiek op zijn lakse beleid ten aanzien van toegang tot gebruikersgegevens door derden. Ook de algoritmes die verantwoordelijk worden gehouden voor verspreiding van nepnieuws kwamen onder vuur.

Volgens Schroepfer vindt nu de grootste verandering ooit plaats bij het bedrijf. "Het is een cultuurverandering, waardoor mensen nu over deze vraagstukken moeten nadenken vóór ze aan de slag gaan en niet pas erna".

Cambridge Analytica legde zonder toestemming de hand op gegevens van zo'n 87 miljoen Facebookgebruikers, voornamelijk Amerikanen. Facebook kreeg veel kritiek op zijn lakse beleid ten aanzien van toegang tot gebruikersgegevens door derden. Ook de algoritmes die verantwoordelijk worden gehouden voor verspreiding van nepnieuws kwamen onder vuur. Volgens Schroepfer vindt nu de grootste verandering ooit plaats bij het bedrijf. "Het is een cultuurverandering, waardoor mensen nu over deze vraagstukken moeten nadenken vóór ze aan de slag gaan en niet pas erna".