"Gezien de aard en heftigheid van de cyberaanval kan niet worden uitgesloten dat het om een gerichte daad van een andere overheid gaat", staat in een verklaring van het Oostenrijkse ministerie.

De aanval startte op zaterdagavond en kan enkele dagen duren. Volgens het ministerie werd de aanval snel opgemerkt en is actie ondernomen hem te stoppen. Om wat voor cyberaanval het gaat, is niet bekendgemaakt. "Ondanks intensieve beveiligingsmaatregelen ben je nooit honderd procent beschermd tegen cyberaanvallen", aldus het ministerie.

Oostenrijk is niet het eerste Europese land dat de maken krijgt met grootschalige cyberaanvallen op overheidsdoelwitten. Onder meer het Duitse parlement was eerder al slachtoffer van zo'n aanval.

"Gezien de aard en heftigheid van de cyberaanval kan niet worden uitgesloten dat het om een gerichte daad van een andere overheid gaat", staat in een verklaring van het Oostenrijkse ministerie.De aanval startte op zaterdagavond en kan enkele dagen duren. Volgens het ministerie werd de aanval snel opgemerkt en is actie ondernomen hem te stoppen. Om wat voor cyberaanval het gaat, is niet bekendgemaakt. "Ondanks intensieve beveiligingsmaatregelen ben je nooit honderd procent beschermd tegen cyberaanvallen", aldus het ministerie.Oostenrijk is niet het eerste Europese land dat de maken krijgt met grootschalige cyberaanvallen op overheidsdoelwitten. Onder meer het Duitse parlement was eerder al slachtoffer van zo'n aanval.