Anonymous, een internationaal collectief van cyberactivisten, heeft in de nacht van zaterdag op zondag een aanval gelanceerd op de website van de Spaanse politie. Het gaat om een wraakactie na de arrestatie van drie vermoedelijke cyberpiraten.

"In de nacht van zaterdag op zondag, om 02.00 uur, is de website van de politie het slachtoffer geworden van een aanval. De website was gedurende enkele minuten geblokkeerd", zo luidt het bij een politiebron. Anonymous heeft de aanval opgeëist. Op de Twitter-acount @AnonïCentral stond te lezen: "doel: www.policia.es; statuut: in panne, wegens het aanhouden van vreedzame betogers".

De Spaanse politie kondigde vrijdag de arrestatie van drie cyberpiraten aan. De drie worden beschouwd als de verantwoordelijken voor het Spaanse Anonymous, dat beschuldigd wordt van aanvallen op officiële websites.

Bron: Belga

Anonymous, een internationaal collectief van cyberactivisten, heeft in de nacht van zaterdag op zondag een aanval gelanceerd op de website van de Spaanse politie. Het gaat om een wraakactie na de arrestatie van drie vermoedelijke cyberpiraten. "In de nacht van zaterdag op zondag, om 02.00 uur, is de website van de politie het slachtoffer geworden van een aanval. De website was gedurende enkele minuten geblokkeerd", zo luidt het bij een politiebron. Anonymous heeft de aanval opgeëist. Op de Twitter-acount @AnonïCentral stond te lezen: "doel: www.policia.es; statuut: in panne, wegens het aanhouden van vreedzame betogers". De Spaanse politie kondigde vrijdag de arrestatie van drie cyberpiraten aan. De drie worden beschouwd als de verantwoordelijken voor het Spaanse Anonymous, dat beschuldigd wordt van aanvallen op officiële websites. Bron: Belga