Volgens VTM gaat het om een DDoS-aanval "Op een aantal minuten tijd kwamen er gisterenavond 1,5 miljoen requests binnen van vervalste IP-adressen", zegt directeur techniek Frank Mathys aan VTM Nieuws. Volgens de zender is de stemming daardoor niet mislukt, maar wel vertraagd.

Bij een DDoS-aanval, of Distributed Denial of Service, krijgt een server honderdduizenden tot miljoenen verzoeken te verwerken. Het lijkt er dan op alsof een bepaalde pagina of dienst bijzonder vaak wordt opgevraagd waardoor de server zelf overkop gaat en de website of dienst in kwestie niet langer werkt.

Het nadeel van DDoS is dat het vrij eenvoudig valt uit te voeren, ook voor mensen zonder enorm geavanceerde technische kennis. Het voordeel is dat zo'n aanval zich meestal beperkt tot het platleggen van iets, zonder langdurige schade of zonder toegang te verschaffen tot interne systemen.

Volgens VTM blijft de stemming echter wel geldig. Een gerechtsdeurwaarder beloot gisteren dat de binnengekomen stemmen representatief was.

Volgens VTM gaat het om een DDoS-aanval "Op een aantal minuten tijd kwamen er gisterenavond 1,5 miljoen requests binnen van vervalste IP-adressen", zegt directeur techniek Frank Mathys aan VTM Nieuws. Volgens de zender is de stemming daardoor niet mislukt, maar wel vertraagd.Bij een DDoS-aanval, of Distributed Denial of Service, krijgt een server honderdduizenden tot miljoenen verzoeken te verwerken. Het lijkt er dan op alsof een bepaalde pagina of dienst bijzonder vaak wordt opgevraagd waardoor de server zelf overkop gaat en de website of dienst in kwestie niet langer werkt.Het nadeel van DDoS is dat het vrij eenvoudig valt uit te voeren, ook voor mensen zonder enorm geavanceerde technische kennis. Het voordeel is dat zo'n aanval zich meestal beperkt tot het platleggen van iets, zonder langdurige schade of zonder toegang te verschaffen tot interne systemen.Volgens VTM blijft de stemming echter wel geldig. Een gerechtsdeurwaarder beloot gisteren dat de binnengekomen stemmen representatief was.