Alle Egyptische internetproviders hebben hun verbindingen weer hersteld. Hackers profiteren ervan om DDos-aanvallen uit te voeren op overheidssites.

Sinds woensdagmiddag half twaalf lokale tijd hebben alle internetproviders in Egypte hun diensten hersteld. Ook Facebook en Twitter waren weer bereikbaar. Persagentschap AP meldde echter ook quasi onmiddellijk cyberaanvallen op Egyptische overheidssites. De actiegroep Anonymous had opgeroepen om de sites van de Nationale Democratische Partij - de partij van president Moebarak - en het Ministerie van Informatie plat te leggen. De hackers gebruikten daarbij de tool Low Orbit Ion Cannon, die gemaakt is om DDos-aanvallen (distributed denial of service) uit te voeren.

Anonymous is bekend als de actiegroep die eind vorig jaar ook de cyberaanvallen coördineerde op organisaties die Wikileaks tegenwerkten, zoals MasterCard en Visa.

Alle Egyptische internetproviders hebben hun verbindingen weer hersteld. Hackers profiteren ervan om DDos-aanvallen uit te voeren op overheidssites. Sinds woensdagmiddag half twaalf lokale tijd hebben alle internetproviders in Egypte hun diensten hersteld. Ook Facebook en Twitter waren weer bereikbaar. Persagentschap AP meldde echter ook quasi onmiddellijk cyberaanvallen op Egyptische overheidssites. De actiegroep Anonymous had opgeroepen om de sites van de Nationale Democratische Partij - de partij van president Moebarak - en het Ministerie van Informatie plat te leggen. De hackers gebruikten daarbij de tool Low Orbit Ion Cannon, die gemaakt is om DDos-aanvallen (distributed denial of service) uit te voeren. Anonymous is bekend als de actiegroep die eind vorig jaar ook de cyberaanvallen coördineerde op organisaties die Wikileaks tegenwerkten, zoals MasterCard en Visa.