'Criminelen die kinderen seksueel misbruiken op internet maken meer en meer gebruik van de technologische ontwikkelingen en halen er financiële winst uit', schrijft Europol in een rapport.

Moeilijker op te sporen

'De verspreiding van seksueel misbruik van kinderen op platformen voor livestreaming of programma's voor videocommunicatie - zoals Skype - is moeilijker op te sporen dan een uitzending op een gewone website', verklaart Europol.

Het rapport werd samengesteld door het departement cybercriminaliteit van Europol, met behulp van rechterlijke partner Eurojust, NGO's en internetgiganten als Google en Microsoft.

'Geen ontluikende trend maar gevestigde realiteit'

'Het onderzoek toont aan dat livestreaming van misbruik in ruil voor betaling geen ontluikende trend meer is. Het gaat om een gevestigde realiteit', stelt Europol. 'Criminelen gebruiken dakloze kinderen of kinderen uit hun eigen familie en laten hen seksueel misbruiken voor de camera. Dat gebeurt zowel in de Europese unie als in opkomende landen.'

(Belga)

'Criminelen die kinderen seksueel misbruiken op internet maken meer en meer gebruik van de technologische ontwikkelingen en halen er financiële winst uit', schrijft Europol in een rapport. Moeilijker op te sporen 'De verspreiding van seksueel misbruik van kinderen op platformen voor livestreaming of programma's voor videocommunicatie - zoals Skype - is moeilijker op te sporen dan een uitzending op een gewone website', verklaart Europol. Het rapport werd samengesteld door het departement cybercriminaliteit van Europol, met behulp van rechterlijke partner Eurojust, NGO's en internetgiganten als Google en Microsoft. 'Geen ontluikende trend maar gevestigde realiteit''Het onderzoek toont aan dat livestreaming van misbruik in ruil voor betaling geen ontluikende trend meer is. Het gaat om een gevestigde realiteit', stelt Europol. 'Criminelen gebruiken dakloze kinderen of kinderen uit hun eigen familie en laten hen seksueel misbruiken voor de camera. Dat gebeurt zowel in de Europese unie als in opkomende landen.'(Belga)