Analisten hebben een nieuwe campagne gevonden die gebruik maakt van phishing e-mails, valse documenten en beelden van de James Webb telescoop om malware te verspreiden. De researchers van het bedrijf Securonix noemen de campagne 'Go#Webbfuscator'. Payloads van de malware worden op moment van schrijven nog niet herkent als kwaadaardig door de meeste virusscanners.

De malware is geschreven in de taal Golang, een programmeertaal die zowel op Windows, Linux als Mac gebruikt kan worden en om die reden aan populariteit wint bij cybercriminelen. De taal zou het ook moeilijker maken om de malware te ontleden.

Analisten hebben een nieuwe campagne gevonden die gebruik maakt van phishing e-mails, valse documenten en beelden van de James Webb telescoop om malware te verspreiden. De researchers van het bedrijf Securonix noemen de campagne 'Go#Webbfuscator'. Payloads van de malware worden op moment van schrijven nog niet herkent als kwaadaardig door de meeste virusscanners. De malware is geschreven in de taal Golang, een programmeertaal die zowel op Windows, Linux als Mac gebruikt kan worden en om die reden aan populariteit wint bij cybercriminelen. De taal zou het ook moeilijker maken om de malware te ontleden.