Op zijn vijfentwintigste en grootste Europese CiscoLive event tot nu toe - met meer dan 12.000 deelnemers, in Berlijn - wijst Cisco op de noodzaak om de complexiteit van security omgevingen te verminderen met het oog op een meer efficiënte security. Ook en in het bijzonder in de groeiende wereld van het Internet of Things, aldus David Goeckeler, sr v-p en general manager van de security Business Group. "Naast een portfolio van 'best of breed' producten' streeft Cisco ook een geïntegreerde architectuurgesteunde aanpak van security na." Dat wordt gecombineerd met onder meer ontwikkeling rond orchestration in netwerken, en meer beheervoorzieningen waarbij gebruik wordt gemaakt van big data analyses van netwerkinformatie. "De huidige complexiteit van securityoplossingen kan worden verminderd door een architecturale aanpak, waarin securityelementen worden geconsolideerd, geïntegreerd en geautomatiseerd."

Een concreet voorbeeld was de aankondiging van een nieuwe Cisco Firepower 'next generation' firewall, die niet alleen controle op applicaties biedt, maar ook een verdediging tegen dreigingen biedt (op basis van informatie rond dreigingen en het afdwingen van policies in bedrijven. Voorts waren er nieuwe Fierepower appliances (de Firepower 4100 modellen, met hoog debiet en connectiviteitsdensiteit) en een 'unified management center'. "De integratie van het toestel met andere diensten onderscheidt deze producten van andere oplossingen op deze markt, stelt Cisco.

Gevaarlijk gebrek aan vertrouwen

Security vormt een topprioriteit voor Cisco, stelt Adam Philpott, director cybersecurity, Cisco EMEAR, want "de cybersecurity risico's dreigen de snelheid van 'digitization' te vertragen." Immers, "20 procent van bedrijven zijn 'sterk' de mening toegedaan, en 60 procent 'nogal wat', dat 'mijn organisatie terughoudend is om digitale producten en diensten te ontwikkelen omwille van mogelijke cybersecurity risico's'" aldus een studie mede in opdracht van Cisco. Haast 50 procent van executives in bedrijven zijn heel erg bezorgd over security, waarvan een hoog percentage vandaag meer bezorgd dan enkele jaren geleden. En dat in een wereld waar dagelijks 5 miljoen 'devices' worden geconnecteerd, en 2,5 miljoen dollar aan Internet of Things wordt uitgegeven.

Op zijn vijfentwintigste en grootste Europese CiscoLive event tot nu toe - met meer dan 12.000 deelnemers, in Berlijn - wijst Cisco op de noodzaak om de complexiteit van security omgevingen te verminderen met het oog op een meer efficiënte security. Ook en in het bijzonder in de groeiende wereld van het Internet of Things, aldus David Goeckeler, sr v-p en general manager van de security Business Group. "Naast een portfolio van 'best of breed' producten' streeft Cisco ook een geïntegreerde architectuurgesteunde aanpak van security na." Dat wordt gecombineerd met onder meer ontwikkeling rond orchestration in netwerken, en meer beheervoorzieningen waarbij gebruik wordt gemaakt van big data analyses van netwerkinformatie. "De huidige complexiteit van securityoplossingen kan worden verminderd door een architecturale aanpak, waarin securityelementen worden geconsolideerd, geïntegreerd en geautomatiseerd."Een concreet voorbeeld was de aankondiging van een nieuwe Cisco Firepower 'next generation' firewall, die niet alleen controle op applicaties biedt, maar ook een verdediging tegen dreigingen biedt (op basis van informatie rond dreigingen en het afdwingen van policies in bedrijven. Voorts waren er nieuwe Fierepower appliances (de Firepower 4100 modellen, met hoog debiet en connectiviteitsdensiteit) en een 'unified management center'. "De integratie van het toestel met andere diensten onderscheidt deze producten van andere oplossingen op deze markt, stelt Cisco.Gevaarlijk gebrek aan vertrouwenSecurity vormt een topprioriteit voor Cisco, stelt Adam Philpott, director cybersecurity, Cisco EMEAR, want "de cybersecurity risico's dreigen de snelheid van 'digitization' te vertragen." Immers, "20 procent van bedrijven zijn 'sterk' de mening toegedaan, en 60 procent 'nogal wat', dat 'mijn organisatie terughoudend is om digitale producten en diensten te ontwikkelen omwille van mogelijke cybersecurity risico's'" aldus een studie mede in opdracht van Cisco. Haast 50 procent van executives in bedrijven zijn heel erg bezorgd over security, waarvan een hoog percentage vandaag meer bezorgd dan enkele jaren geleden. En dat in een wereld waar dagelijks 5 miljoen 'devices' worden geconnecteerd, en 2,5 miljoen dollar aan Internet of Things wordt uitgegeven.