Het federaal parket heeft deze vakantie een vijftal dossiers geopend over grootschalige computerhacking bij belangrijke bedrijven in België.

Volgens woordvoerder Eric Van Der Sypt zijn er ook in deze dossiers vermoedens van spionage door een andere staat, maar moet het onderzoek dat verder uitwijzen, schrijft De Tijd.

Het zou gaan om gevoelige bedrijven, zoals een financiële instelling en een computerbeveiligingsbedrijf. Het federaal parket wil niet zeggen over welke bedrijven het gaat.

In de formateursnota van Charles Michel (MR) en Kris Peeters(CD&V) wordt gesproken over een betere cyberbeveiliing in België.

Het federaal parket heeft deze vakantie een vijftal dossiers geopend over grootschalige computerhacking bij belangrijke bedrijven in België. Volgens woordvoerder Eric Van Der Sypt zijn er ook in deze dossiers vermoedens van spionage door een andere staat, maar moet het onderzoek dat verder uitwijzen, schrijft De Tijd. Het zou gaan om gevoelige bedrijven, zoals een financiële instelling en een computerbeveiligingsbedrijf. Het federaal parket wil niet zeggen over welke bedrijven het gaat. In de formateursnota van Charles Michel (MR) en Kris Peeters(CD&V) wordt gesproken over een betere cyberbeveiliing in België.