Microsoft heeft tijdens een lanceringsevenement in New York zijn nieuwste besturingssysteem boven de doopvont gehouden.

"Een nieuw tijdperk voor Windows-gestuurde pc's", "een mijlpaal in de evolutie en revolutie van computing", "de beste release van Windows ooit", Steven Sinofsky, president van de Windows-afdeling van Microsoft, schuwde de pathetiek niet bij de lancering van Windows 8 in New York. Hij wees er op de verandering op de pc-markt, de grote stap naar mobiele toestellen, arm-processoren, aanraakschermen, ... Windows 8 moet daarop Microsofts langverwachte antwoord zijn: een aangename aanraakinterface met grote 'tegels', het gebruik van 'apps', eenvoudige personaliseerbaarheid, ... Meer over de specifieke nieuwigheden van Windows 8 kan u in onze test lezen (de uitgebreide versie is ook online beschikbaar voor Data News-abonnees).

Microsoft zegt er alles aan gedaan te hebben om de drempel naar Windows 8 zo laag mogelijk te houden. Een promotieperiode moet daarbij helpen. Pc's met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 kunnen tot 31 januari 2013 Windows 8 downloaden tegen de promotieprijs van 29,99 euro (via www.windows.be ). Een dvd met Windows 8 erop kan je tijdens dezelfde periode in de winkel kopen voor 59,99 euro. Voor pc's met Windows 7 die tussen 2 juni 2012 en 31 januari 2013 aangeschaft worden, is een upgrade beschikbaar voor 14,99 euro via www.windowsupgradeoffer.com .

Belgische Microsoft-werknemers demonstreren het nieuwe besturingssysteem komende zaterdag 27 oktober bij Fnac, Makro, MediaMarkt en Saturn overal in België. Naast de gebruikelijke winkels waar pc's en tablets verkocht worden, gaan ook operatoren zoals Base en Belgacom tablets met Windows 8 verkopen.

Samen met de lancering van Windows 8 opent Microsoft ook de Windows Store, met "duizenden" apps voor het nieuwe besturingssysteem. Die appwinkel is beschikbaar in 231 markten. Er zouden vandaag "tientallen" Belgische apps voor Windows 8 beschikbaar zijn, met nog honderden in de pijplijn.

Microsoft heeft tijdens een lanceringsevenement in New York zijn nieuwste besturingssysteem boven de doopvont gehouden. "Een nieuw tijdperk voor Windows-gestuurde pc's", "een mijlpaal in de evolutie en revolutie van computing", "de beste release van Windows ooit", Steven Sinofsky, president van de Windows-afdeling van Microsoft, schuwde de pathetiek niet bij de lancering van Windows 8 in New York. Hij wees er op de verandering op de pc-markt, de grote stap naar mobiele toestellen, arm-processoren, aanraakschermen, ... Windows 8 moet daarop Microsofts langverwachte antwoord zijn: een aangename aanraakinterface met grote 'tegels', het gebruik van 'apps', eenvoudige personaliseerbaarheid, ... Meer over de specifieke nieuwigheden van Windows 8 kan u in onze test lezen (de uitgebreide versie is ook online beschikbaar voor Data News-abonnees). Microsoft zegt er alles aan gedaan te hebben om de drempel naar Windows 8 zo laag mogelijk te houden. Een promotieperiode moet daarbij helpen. Pc's met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 kunnen tot 31 januari 2013 Windows 8 downloaden tegen de promotieprijs van 29,99 euro (via www.windows.be ). Een dvd met Windows 8 erop kan je tijdens dezelfde periode in de winkel kopen voor 59,99 euro. Voor pc's met Windows 7 die tussen 2 juni 2012 en 31 januari 2013 aangeschaft worden, is een upgrade beschikbaar voor 14,99 euro via www.windowsupgradeoffer.com . Belgische Microsoft-werknemers demonstreren het nieuwe besturingssysteem komende zaterdag 27 oktober bij Fnac, Makro, MediaMarkt en Saturn overal in België. Naast de gebruikelijke winkels waar pc's en tablets verkocht worden, gaan ook operatoren zoals Base en Belgacom tablets met Windows 8 verkopen. Samen met de lancering van Windows 8 opent Microsoft ook de Windows Store, met "duizenden" apps voor het nieuwe besturingssysteem. Die appwinkel is beschikbaar in 231 markten. Er zouden vandaag "tientallen" Belgische apps voor Windows 8 beschikbaar zijn, met nog honderden in de pijplijn.