Vrijwel elke dag wordt ergens in Nederland een twitteraar door de politie opgepakt of berispt voor het bedreigen via sociale media. Dat zegt plaatsvervangend politiechef Martine Vis
in de Volkskrant.

Sociaal probleem

Bedreigingen via Twitter en andere sociale media zijn een sociaal probleem, vindt Vis, binnen de Nederlandse Nationale Politie verantwoordelijk voor de sociale media. "Vroeger moest je een envelop kopen, een brief schrijven en hem posten. Nu tik je wat woorden en bedreig je iemand. Dat is erg gemakkelijk en gebeurt dus ook veel", aldus Vis.

Dagelijks worden er in Nederland tussen de 3 en 5 miljoen tweets verstuurd. Zowat 40 agenten monitoren dag en nacht het internetverkeer. (Belga/AVE)

Vrijwel elke dag wordt ergens in Nederland een twitteraar door de politie opgepakt of berispt voor het bedreigen via sociale media. Dat zegt plaatsvervangend politiechef Martine Vis in de Volkskrant. Sociaal probleemBedreigingen via Twitter en andere sociale media zijn een sociaal probleem, vindt Vis, binnen de Nederlandse Nationale Politie verantwoordelijk voor de sociale media. "Vroeger moest je een envelop kopen, een brief schrijven en hem posten. Nu tik je wat woorden en bedreig je iemand. Dat is erg gemakkelijk en gebeurt dus ook veel", aldus Vis. Dagelijks worden er in Nederland tussen de 3 en 5 miljoen tweets verstuurd. Zowat 40 agenten monitoren dag en nacht het internetverkeer. (Belga/AVE)