De dagvaarding komt van het Amerikaanse ministerie van Justitie en de beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) en wordt door Snap zelf bekendgemaakt in een verklaring. Het bedrijf zou in aanloop naar de beursgang in New York valse verklaringen hebben afgelegd over hoe de concurrentie van foto-app Instagram de groei van Snapchat ondermijnde. Ook werd niets gezegd over een klokkenluider bij Snap die wees op verkeerde berekeningen rond gebruikersaantallen.

Snap wordt aangeklaagd door beleggers bij een rechtbank in Los Angeles. Snap laat weten mee te werken aan het onderzoek en zegt geen fouten te hebben gemaakt. Op Wall Street is de koers van Snap sterk gedaald. De introductieprijs op de beurs lag op 17 dollar per aandeel. Nu is dat nog maar 6,71 dollar.

De dagvaarding komt van het Amerikaanse ministerie van Justitie en de beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) en wordt door Snap zelf bekendgemaakt in een verklaring. Het bedrijf zou in aanloop naar de beursgang in New York valse verklaringen hebben afgelegd over hoe de concurrentie van foto-app Instagram de groei van Snapchat ondermijnde. Ook werd niets gezegd over een klokkenluider bij Snap die wees op verkeerde berekeningen rond gebruikersaantallen.Snap wordt aangeklaagd door beleggers bij een rechtbank in Los Angeles. Snap laat weten mee te werken aan het onderzoek en zegt geen fouten te hebben gemaakt. Op Wall Street is de koers van Snap sterk gedaald. De introductieprijs op de beurs lag op 17 dollar per aandeel. Nu is dat nog maar 6,71 dollar.