Tegen 2022 moet van circa 130 typen auto's van Mercedez-Benz een elektrische variant zijn. Ook bestelwagens, bussen en vrachtwagens moeten worden voorzien van een elektromotor. Daimler denkt dat tegen 2025 circa 15 procent tot wel een kwart van de totale verkopen een elektrische variant betreft.

Branchegenoot Hyundai kondigde op zijn beurt aan in de periode tot 2030 bijna 6 miljard euro in duurzamere krachtbronnen voor zijn auto's te steken. De productie van zogeheten brandstofcellen wordt de komende jaren fors uitgebreid. De komende twaalf jaar zal de productiegroei van de cellen zorgen voor 51.000 extra banen.

Tegen 2022 moet van circa 130 typen auto's van Mercedez-Benz een elektrische variant zijn. Ook bestelwagens, bussen en vrachtwagens moeten worden voorzien van een elektromotor. Daimler denkt dat tegen 2025 circa 15 procent tot wel een kwart van de totale verkopen een elektrische variant betreft. Branchegenoot Hyundai kondigde op zijn beurt aan in de periode tot 2030 bijna 6 miljard euro in duurzamere krachtbronnen voor zijn auto's te steken. De productie van zogeheten brandstofcellen wordt de komende jaren fors uitgebreid. De komende twaalf jaar zal de productiegroei van de cellen zorgen voor 51.000 extra banen.