De winst van IBM neemt toe in het laatste kwartaal van 2013, maar de omzet daalt opnieuw. intussen duikt het gerucht op dat het bedrijf zijn serverbusiness wil verkopen.

IBM maakte in de laatste drie maanden van zijn fiscaal jaar een nettowinst van 6,2 miljard dollar of 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalt met vijf procent naar 27,7 miljard dollar. Ook op jaarbasis daalt de omzet met 4,6 procent tot 99,8 miljard dollar. De winst daalt met één procent tot 16,5 miljard dollar.

De resultaten zijn vooral te wijten aan minder inkomsten door de verkoop van hardware. Software deed het wel goed, maar kon dit niet compenseren. Tegelijk zegt een bron van The Wall Street Journal dat Big Blue momenteel in gesprekken is met Lenovo om de X86 serverbusiness over te nemen.

Mocht dat gebeuren dan krijgt Lenovo een stevige vinger in een markt van 50 miljard dollar. Al werd eerder deze week ook Dell genoemd als eventuele overnemer. De Chinese computermaker nam eerder al de pc-business van IBM over en is vandaag de grootste computerbouwer ter wereld.

Geen bonussen In navolging van de slechte resultaten heeft ceo Ginny Rometty aangekondigd dat zowel zij als de rest van de top van het bedrijf geen bonus zal ontvangen.

De winst van IBM neemt toe in het laatste kwartaal van 2013, maar de omzet daalt opnieuw. intussen duikt het gerucht op dat het bedrijf zijn serverbusiness wil verkopen. IBM maakte in de laatste drie maanden van zijn fiscaal jaar een nettowinst van 6,2 miljard dollar of 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalt met vijf procent naar 27,7 miljard dollar. Ook op jaarbasis daalt de omzet met 4,6 procent tot 99,8 miljard dollar. De winst daalt met één procent tot 16,5 miljard dollar. De resultaten zijn vooral te wijten aan minder inkomsten door de verkoop van hardware. Software deed het wel goed, maar kon dit niet compenseren. Tegelijk zegt een bron van The Wall Street Journal dat Big Blue momenteel in gesprekken is met Lenovo om de X86 serverbusiness over te nemen. Mocht dat gebeuren dan krijgt Lenovo een stevige vinger in een markt van 50 miljard dollar. Al werd eerder deze week ook Dell genoemd als eventuele overnemer. De Chinese computermaker nam eerder al de pc-business van IBM over en is vandaag de grootste computerbouwer ter wereld. Geen bonussen In navolging van de slechte resultaten heeft ceo Ginny Rometty aangekondigd dat zowel zij als de rest van de top van het bedrijf geen bonus zal ontvangen.