HP komt dan toch met een tablet pc die op Windows 7 draait, de Slate 500.

Sinds Microsoft-ceo Steve Ballmer begin dit jaar met een prototype van een HP-tablet op Windows 7 had staan zwaaien, was er heel wat twijfel gerezen over de effectieve komst van een HP-tablet met een Microsoft-besturingssysteem. De ontwikkelaars bij HP uitten ontevredenheid over de geschiktheid van Windows 7 voor tablet computers. En bovendien haalde HP met de overname van Palm ook een eigen mobiel besturingssysteem in huis, webOS. Heel diplomatisch heeft HP nu gekozen voor een dubbel pad, een Windows 7-tablet nu en een webOS-tablet later dit jaar.

De Slate 500 heeft een Intel 1.86GHz Atom Z540 processor en een Graphics Media Accelerator 500 chip. Het toestel bevat 2GB RAM en een 64GB SSD. Het scherm is 8,9 inch groot met een resolutie van 1024x600. Het toestel bevat twee camera's, één vooraan, één achteraan.

In de eerste reviews krijgt de Slate 500 vooral een business-stempel. Er wordt gesteld dat Windows 7 inderdaad niet heel geschikt is voor een ware tablet-ervaring, maar dat de Slate 500 wel degelijk dienst kan doen voor bedrijfsgebruikers op de baan. De HP-tablet moet 799 dollar kosten.

HP komt dan toch met een tablet pc die op Windows 7 draait, de Slate 500. Sinds Microsoft-ceo Steve Ballmer begin dit jaar met een prototype van een HP-tablet op Windows 7 had staan zwaaien, was er heel wat twijfel gerezen over de effectieve komst van een HP-tablet met een Microsoft-besturingssysteem. De ontwikkelaars bij HP uitten ontevredenheid over de geschiktheid van Windows 7 voor tablet computers. En bovendien haalde HP met de overname van Palm ook een eigen mobiel besturingssysteem in huis, webOS. Heel diplomatisch heeft HP nu gekozen voor een dubbel pad, een Windows 7-tablet nu en een webOS-tablet later dit jaar. De Slate 500 heeft een Intel 1.86GHz Atom Z540 processor en een Graphics Media Accelerator 500 chip. Het toestel bevat 2GB RAM en een 64GB SSD. Het scherm is 8,9 inch groot met een resolutie van 1024x600. Het toestel bevat twee camera's, één vooraan, één achteraan. In de eerste reviews krijgt de Slate 500 vooral een business-stempel. Er wordt gesteld dat Windows 7 inderdaad niet heel geschikt is voor een ware tablet-ervaring, maar dat de Slate 500 wel degelijk dienst kan doen voor bedrijfsgebruikers op de baan. De HP-tablet moet 799 dollar kosten.