De Franse vliegtuigbouwer Dassault wil van het Frans-Amerikaanse telecomconcern Alcatel-Lucent het belang van 20,8 procent in Thales overnemen.

Thales produceert elektronica voor de defensiesector. Met de aankoop is een bedrag van ongeveer 1,56 miljard euro gemoeid.

Dassault en Alcatel-Lucent zijn exclusieve gesprekken begonnen. Dassault wil via de deal zijn belang in Thales verhogen tot ongeveer 26 procent. Het bedrijf heeft nu al 5,81 procent in handen. Het wil daarvoor 38 euro per aandeel Thales neerleggen. De laatste koers waardeert Thales op 34 euro.

Dassault heeft ook gesprekken opgestart met de Franse overheid over de toekomstige aandeelhoudersverhoudingen. Frankrijk houdt 27,1 procent aan in Thales.

Bron: Belga

De Franse vliegtuigbouwer Dassault wil van het Frans-Amerikaanse telecomconcern Alcatel-Lucent het belang van 20,8 procent in Thales overnemen. Thales produceert elektronica voor de defensiesector. Met de aankoop is een bedrag van ongeveer 1,56 miljard euro gemoeid. Dassault en Alcatel-Lucent zijn exclusieve gesprekken begonnen. Dassault wil via de deal zijn belang in Thales verhogen tot ongeveer 26 procent. Het bedrijf heeft nu al 5,81 procent in handen. Het wil daarvoor 38 euro per aandeel Thales neerleggen. De laatste koers waardeert Thales op 34 euro. Dassault heeft ook gesprekken opgestart met de Franse overheid over de toekomstige aandeelhoudersverhoudingen. Frankrijk houdt 27,1 procent aan in Thales. Bron: Belga