Een (opnieuw) hoger bod van EMC voor Data Domain - 2 miljard dollar - stuit op een njet van het management van laatste. Dat heeft een uitgesproken voorkeur voor die andere bieder, NetApp.

De biedstrijd in de opslagsector is al een tijd aan de gang en begon met een bod van 1,5 miljard dollar van NetApp. EMC ging daarboven met een bod van 1,8 miljard dollar, waarop NetApp 1,9 miljard op tafel legde.

De directie van Data Domain adviseert nu de aandeelhouders niet aan EMC te verkopen, maar aan NetApp. Het bod van 2 miljard van EMC is volgens voorzitter en ceo van Data Domain Frank Slootman "niet in het belang van onze aandeelhouders op dit moment."

Belangrijk detail is dat Data Domain 57 miljoen dollar aan NetApp moet betalen als de deal uiteindelijk niet zou doorgaan. Verder wordt gesteld dat mededingingsonderzoek rond een overname EMC-Data Domain de zaken op de lange baan zou kunnen schuiven. Volgens NetApp is hun bod beter omdat het in contanten en aandelen is, in tegenstelling tot dat van EMC, dat volledig in cash is. Op cash moeten onmiddellijk belastingen betaald worden.

De bal ligt dus in het kamp van EMC, klinkt het overal. In de Amerikaanse pers wordt nu al gefluisterd dat de opslagreus zijn bod nog zou kunnen verhogen tot 35 dollar per aandeel of 2,1 miljard dollar.

Een (opnieuw) hoger bod van EMC voor Data Domain - 2 miljard dollar - stuit op een njet van het management van laatste. Dat heeft een uitgesproken voorkeur voor die andere bieder, NetApp. De biedstrijd in de opslagsector is al een tijd aan de gang en begon met een bod van 1,5 miljard dollar van NetApp. EMC ging daarboven met een bod van 1,8 miljard dollar, waarop NetApp 1,9 miljard op tafel legde. De directie van Data Domain adviseert nu de aandeelhouders niet aan EMC te verkopen, maar aan NetApp. Het bod van 2 miljard van EMC is volgens voorzitter en ceo van Data Domain Frank Slootman "niet in het belang van onze aandeelhouders op dit moment." Belangrijk detail is dat Data Domain 57 miljoen dollar aan NetApp moet betalen als de deal uiteindelijk niet zou doorgaan. Verder wordt gesteld dat mededingingsonderzoek rond een overname EMC-Data Domain de zaken op de lange baan zou kunnen schuiven. Volgens NetApp is hun bod beter omdat het in contanten en aandelen is, in tegenstelling tot dat van EMC, dat volledig in cash is. Op cash moeten onmiddellijk belastingen betaald worden. De bal ligt dus in het kamp van EMC, klinkt het overal. In de Amerikaanse pers wordt nu al gefluisterd dat de opslagreus zijn bod nog zou kunnen verhogen tot 35 dollar per aandeel of 2,1 miljard dollar.