Het Zweedse telecombedrijf Ericsson - ooit zelf een producent van mobiele telefoons, nu een aanbieder van mobiele infrastructuur - heeft een nieuw rapport omtrent de evolutie van het wereldwijde smartphonegebruik gepubliceerd.

Daarin staat te lezen dat smartphones vandaag goed zijn voor 25 à 30 procent van het totale aantal mobiele telefoons, maar dat dit tegen 2019 toegenomen zal zijn tot 60 procent.
Verder voorspelt het bedrijf dat er in 2019 zo'n 5,6 miljard mobiele data-abonnementen in omloop zullen zijn, tegenover 1,9 miljard nu.

Binnen zes jaar zal het totale wereldwijde dataverbruik volgens Ericsson ook vertienvoudigd zijn: van 1 exabyte nu naar 10 exabyte in 2019. Ruim de helft van deze data zal besteed worden aan het bekijken van filmpjes.

Het Zweedse telecombedrijf verwacht ten slotte dat de gemiddelde smartphone-eigenaar in 2019 2,2 GB aan data per maand verbruiken, terwijl men op dit moment aan gemiddeld 600 MB voldoende heeft.

Het Zweedse telecombedrijf Ericsson - ooit zelf een producent van mobiele telefoons, nu een aanbieder van mobiele infrastructuur - heeft een nieuw rapport omtrent de evolutie van het wereldwijde smartphonegebruik gepubliceerd. Daarin staat te lezen dat smartphones vandaag goed zijn voor 25 à 30 procent van het totale aantal mobiele telefoons, maar dat dit tegen 2019 toegenomen zal zijn tot 60 procent. Verder voorspelt het bedrijf dat er in 2019 zo'n 5,6 miljard mobiele data-abonnementen in omloop zullen zijn, tegenover 1,9 miljard nu. Binnen zes jaar zal het totale wereldwijde dataverbruik volgens Ericsson ook vertienvoudigd zijn: van 1 exabyte nu naar 10 exabyte in 2019. Ruim de helft van deze data zal besteed worden aan het bekijken van filmpjes. Het Zweedse telecombedrijf verwacht ten slotte dat de gemiddelde smartphone-eigenaar in 2019 2,2 GB aan data per maand verbruiken, terwijl men op dit moment aan gemiddeld 600 MB voldoende heeft.