Grindr werd negen jaar geleden in de Verenigde Staten gelanceerd als app waarmee voornamelijk mannen afspraakjes kunnen regelen met andere mannen. Dagelijks zouden zo'n 3 miljoen mensen de app gebruiken.

Gameconcern Beijing Kunlun Tech kocht in 2016 een meerderheidsbelang in Grindr voor 93 miljoen dollar en lijfde vervolgens het hele bedrijf in. Kunlun Tech is zelf vooral actief in spelletjes voor op de smartphone.

De Chinese eigenaar mikt nu op een notering van Grindr buiten de Chinese landsgrenzen. Waar en wanneer de sprong naar de beurs zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Het tijdstip hangt onder meer af van het sentiment op de beurzen.

Grindr werd negen jaar geleden in de Verenigde Staten gelanceerd als app waarmee voornamelijk mannen afspraakjes kunnen regelen met andere mannen. Dagelijks zouden zo'n 3 miljoen mensen de app gebruiken.Gameconcern Beijing Kunlun Tech kocht in 2016 een meerderheidsbelang in Grindr voor 93 miljoen dollar en lijfde vervolgens het hele bedrijf in. Kunlun Tech is zelf vooral actief in spelletjes voor op de smartphone.De Chinese eigenaar mikt nu op een notering van Grindr buiten de Chinese landsgrenzen. Waar en wanneer de sprong naar de beurs zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Het tijdstip hangt onder meer af van het sentiment op de beurzen.