Als overheden aller landen mogen kiezen uit eender welke nieuwe technologie, gaan ze in de eerste plaats voor technologie die telewerk mogelijk maakt.

Dat blijkt uit een rondvraag door de International Council for Information Technology in Government Administration, kortweg ICA, onder haar leden. Die organisatie verenigt informatica-instellingen van overheden in de hele wereld. De bevraging resulteerde in een opvallend lijstje 'desiderata' van 's werelds overheden.

Zo is het alvast opmerkelijk dat de meeste overheden zouden kiezen voor telewerktechnologie. Volgens de ICA is dat te verklaren door de hoge prijs voor kantoorgebouwen en de behoefte aan een beter evenwicht tussen werk en privé, ook bij de overheid.

Beveiliging van computernetwerken haalt de tweede plaats. De nummer 3, virtueel onderwijs, is de eerste echt 'burgergerichte' wens. Hippe fenomenen als web 2.0, smartphones en cloud computing halen respectievelijk de vijfde, zesde en negende plaats.

Het onderzoek werd uitgevoerd tijdens het jaarlijkse congres, dat dit jaar in Brussel plaatsvond. De focus lag er op de crisis en hoe die kan worden overwonnen door meer of efficiënter te investeren in ict. Naast de vaste leden waren ook vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de OESO aanwezig. Ons land wordt in de ICA vertegenwoordigd door Fedict, de Federale Overheidsdienst voor Informatie- en Communicatietechnologie.

1. telewerk2. beveiliging van computernetwerken 3. virtueel onderwijs4. biometrische technologie voor identificatie5. web 2.06. smartphones7. elektronische medische dossiers8. cloud computing9. kunstmatige intelligentie10. grid computing

Als overheden aller landen mogen kiezen uit eender welke nieuwe technologie, gaan ze in de eerste plaats voor technologie die telewerk mogelijk maakt. Dat blijkt uit een rondvraag door de International Council for Information Technology in Government Administration, kortweg ICA, onder haar leden. Die organisatie verenigt informatica-instellingen van overheden in de hele wereld. De bevraging resulteerde in een opvallend lijstje 'desiderata' van 's werelds overheden. Zo is het alvast opmerkelijk dat de meeste overheden zouden kiezen voor telewerktechnologie. Volgens de ICA is dat te verklaren door de hoge prijs voor kantoorgebouwen en de behoefte aan een beter evenwicht tussen werk en privé, ook bij de overheid. Beveiliging van computernetwerken haalt de tweede plaats. De nummer 3, virtueel onderwijs, is de eerste echt 'burgergerichte' wens. Hippe fenomenen als web 2.0, smartphones en cloud computing halen respectievelijk de vijfde, zesde en negende plaats. Het onderzoek werd uitgevoerd tijdens het jaarlijkse congres, dat dit jaar in Brussel plaatsvond. De focus lag er op de crisis en hoe die kan worden overwonnen door meer of efficiënter te investeren in ict. Naast de vaste leden waren ook vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de OESO aanwezig. Ons land wordt in de ICA vertegenwoordigd door Fedict, de Federale Overheidsdienst voor Informatie- en Communicatietechnologie. 1. telewerk2. beveiliging van computernetwerken 3. virtueel onderwijs4. biometrische technologie voor identificatie5. web 2.06. smartphones7. elektronische medische dossiers8. cloud computing9. kunstmatige intelligentie10. grid computing