De geboorte van Wikipedia, de lancering van de iPhone en de oprichting van Facebook behoren tot de tien grootste gebeurtenissen op het internet in de afgelopen tien jaar. Dat melden de organisatoren van de "Webby Awards".

De International Academy of Digital Arts and Sciences in New York maakt in april de laureaten bekend van de 14de editie van de Webby Awards. In de tussentijd heeft de organisatie de [10 markantste internetgebeurtenissen] van het afgelopen decennium geselecteerd.

Hier gaan we, in chronologische volgorde:

- De uitbreiding van de veilingsite Craigslist tot ver buiten San Francisco (2000)

- De lancering van AdWords, de doelgerichte reclame bij zoekmotor Google (2000)

- De lancering van online encyclopedie Wikipedia (2001)

- De sluiting van bestandenuitwisselingssite Napster (2001) en hoe dat online filesharing deed boomen.

- De beursgang van Google (2004), die een van de meest dominante bedrijven van het decennium zal creëren.

- De 'online videorevolutie' Youtube (2006)

- De uitbreiding van de sociale netwerksite Facebook tot buiten het studentenmilieu en de lancering van de microblogsite Twitter (2006)

- De lancering van de iPhone van Apple als eerste echte breekijzer voor het mobiele internet (2007)

- Het intensieve gebruik van het internet als instrument tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne in 2008.

- Het gebruik van Twitter tijdens de prodemocratische betogingen in Iran in 2009.

Bron: Belga

De geboorte van Wikipedia, de lancering van de iPhone en de oprichting van Facebook behoren tot de tien grootste gebeurtenissen op het internet in de afgelopen tien jaar. Dat melden de organisatoren van de "Webby Awards". De International Academy of Digital Arts and Sciences in New York maakt in april de laureaten bekend van de 14de editie van de Webby Awards. In de tussentijd heeft de organisatie de [10 markantste internetgebeurtenissen] van het afgelopen decennium geselecteerd. Hier gaan we, in chronologische volgorde: - De uitbreiding van de veilingsite Craigslist tot ver buiten San Francisco (2000) - De lancering van AdWords, de doelgerichte reclame bij zoekmotor Google (2000) - De lancering van online encyclopedie Wikipedia (2001) - De sluiting van bestandenuitwisselingssite Napster (2001) en hoe dat online filesharing deed boomen. - De beursgang van Google (2004), die een van de meest dominante bedrijven van het decennium zal creëren. - De 'online videorevolutie' Youtube (2006) - De uitbreiding van de sociale netwerksite Facebook tot buiten het studentenmilieu en de lancering van de microblogsite Twitter (2006) - De lancering van de iPhone van Apple als eerste echte breekijzer voor het mobiele internet (2007) - Het intensieve gebruik van het internet als instrument tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne in 2008. - Het gebruik van Twitter tijdens de prodemocratische betogingen in Iran in 2009. Bron: Belga