De 26 verrassendste gadgets van CES 2015

De 26 verrassendste gadgets van CES 2015
© Reuters

De Consumer Electronics Show wordt al sinds 1967 jaarlijks gehouden. Aanvankelijk in New York, en sinds enkele jaren in de gokstad Las Vegas.

Bij elke editie van de CES zijn er nieuwe producten te zien. Sommige daarvan hebben het heel ver geschopt, zoals de video cassetterecorder (1970), de CD-speler (1981) de DVD (1996) en de Blu Ray disks (2003). Sinds een paar jaar wordt de CES liever aangeduid met de naam International CES, om aan te geven dat het hier niet om een louter Amerikaans fenomeen gaat. Ook dit jaar zijn er weer opvallende zaken te zien. Kijk mee naar deze selectie van opvallende gadgets.

Bron: Automatiseringgids

Sony's nieuwste Walkman © Sony

Sony introduceerde een nieuwe Walkman. Geen model dat cassettebandjes afspeelt, maar een muziekmachine van 1200 dollar met zeer hoge afspeelkwaliteit.

Een waterdichte mp3-speler van Sony © Sony

Sony bracht ook een compleet waterdichte mp3-speler mee, die geheel zit ingebouwd in de behuizing van de stereo koptelefoon.

De zelfrijdende Mercedes © Mercedes

Mercedes toonde op de CES een auto-zonder-bestuurder, die geheel autonoom zijn weg kan vinden. Wel een stuk luxueuzer dan het wagentje van Google.

Melomind © MyBrain

De Melomind is een gadget dat is ontwikkeld door MyBrain uit de VS. Het is een sensor die hersensignalen oppikt (net als een EEG) en opslaat op een smartphone.

Pacif-i © Pacif-i

De Pacif-i, zeg eigenlijk maar de iFopspeen, heeft sensoren die de temperatuur van de baby opnemen en doorsturen naar een iOS- of Android smartphone.

Parrot H20 © Parrot H20

De Parrot H20 is een remote sensor, die de gezondheid van kamerplanten in de gaten houdt. Het baasje kan zelfs via wifi de opdracht geven om de plant water te geven.

De Zano-drone © Zano

Zano liet een drone zien die niet groter is dan de palm van een hand. Ontwikkelaar Torquing Group spreekt in dit verband van een nano-drone.

Sony's goedkope videocamera © Sony

Sony heeft een goedkope videocamera gemaakt, die beelden met een resolutie van 4K kan opnemen. De video kan desgewenst direct via wifi worden gestreamd.

Slimme (concept)bril van Sony © Sony

Sony heeft nog een concept van een slimme bril voorgesteld. Geen ingewikkelde bril die 1.500 dollar kost, maar een opzetkastje voor elke bril, dat hooguit een paar honderd dollar zal kosten.

Smartphone-ring © .

Toegegeven, hij is wat onhandig, maar met deze ring wordt het mogelijk om de smartphone deels te bedienen met handbewegingen,

LG's wasmachine © LG

Voor we het vergeten: de C in CES staat voor Consumer, vandaar dat LG een heuse wasmachine aankondigde. Bestuurbaar met een smartphone via NFC en met 2 afzonderlijke programma's.

Intels Curie © Intel

Intel toonde zijn Curie, een zeer klein processorboard dat gaat dienen als hart van een compleet nieuwe generatie wearables.

iKettle © iKettle

De iKettle is een koffiezetmachine met ingebouwde intelligentie en een wifi-aansluiting. Je krijgt bijvoorbeeld op je telefoon een melding als de koffie klaar is.

De Jade S van Acer © Acer

Acer heeft onder de naam Jade S een smartphone werkend onder Android ontwikkeld, die een scherm heeft met een diagonaal van 5 inch.

BlackBerry Passport © BlackBerry

Blackberry heeft een nieuwe versie gemaakt van zijn Passport, speciaal voor AT&T. Opvallend zijn de ronde hoekjes van de behuizing.

Een interactieve elektronische contactsleutel van BMW © BMW

BMW greep CES aan om een reeks nieuwe snufjes te tonen, waaronder deze interactieve elektronische contactsleutel.

Audi's nieuwe concept-car © Audi

Audi toonde tijdens de CES zijn nieuwste concept-car, een schrille tegenstelling ten opzichte van de Googlemobiel.

Belty © Belty

Dit is de Belty, een broeksriem met ingebouwde intelligentie en een motor die de afmeting van de riem automatisch aanpast aan de afmetingen van de gebruiker.

iHealth © iHealth Labs

De iHealth Edge is een product van iHealth Labs. Deze wearable houdt je stappen bij, berekent calorieverbruik en kan ook als wekker dienen.

De nieuwste HP-pc © HP

Zo heeft HP de PC teruggebracht tot het uiterste minimum. Alle functies van de personal computer zijn verkleind en gestript, zodat het geheel past in een behuizing die zo groot is als een snoeptrommeltje.

Een slimme halsband voor honden © .

De tagg halsband voor honden bevat een GPS-module, die steeds doorgeeft waar de trouwe viervoeter zich bevindt. Het apparaatje heeft ook een ingebouwde temperatuursensor.

De Google Car © .

De zelfrijdende auto die Google liet zien is spartaans van uitvoering, ieder spoortje van luxe is bij dit prototype geheel uitgebannen.

De Fuel3D-scanner © Fuel3D

Met de Fuel3D-scanner wordt het heel eenvoudig om een voorwerp te digitaliseren. Een 3D-scan kan worden gemaakt binnen 1 seconde.

Een nieuwe DLink-router © DLink

DLink annonceerde een nieuwe router, waarmee snelheden van 1 Gbit haalbaar zijn. In theorie althans, want de meeste netwerken gaan niet verder dan tientallen megabits.

Een communicatiebox © .

Dit is een communicatiebox met camera en geluid, waarmee het baasje zijn huisdier op afstand via de smartphone kan zien, horen en ook toespreken.

Acers jongste Chromebook © Acer

Een schermdiagionaal van 15,6 inch, dat biedt de nieuwste Chromebook van Acer.