De Kangoeroe

YouTube-gebruiker NickFalacci ervaart dat een drone besturen moeilijker is dan het lijkt. Zijn drone springt maar af en toe van de grond om nadien weer landen. Hoewel het toestel vaak crasht, blijft het toestel (voor zover we weten) wel intact. Oefenen boven een zacht grasveld en niet meteen meters hoog vliegen is een aanrader voor je eerste vlucht. Een leuk muziekje onder het bijhorend vluchtfilmpje plaatsen maakt het des te aangenamer voor de kijkers.

Hemelvaart

Jeff Williams toont ons op vakkundige wijze dat hij zijn toestel vlot in de lucht krijgt. Maar wat je best niet doet met een gloednieuwe drone is meteen zo hoog en ver mogelijk vliegen. Plots is het toestel weg en blijft Jeff over met een zeer dure afstandsbediening.

Goed plan, slechte uitvoering

Deze schreeuwende jongen kreeg geen kerstcadeau maar gebruikte drie professionele drones voor een promofilmpje dat grandioos faalde. De opzet is geweldig: oude elektronica laten vallen vanaf een drone. Maar al snel ontdekt hij dat vliegen met een groot en duur model niet zo makkelijk is als het lijkt.

Vlieg je met andermans drone of wil je de creatieve toer opgaan? Dan is het aan te raden dat je zelf eerst voldoende oefent, of het vliegen overlaat aan iemand met voldoende vliegervaring.

Natuur van dichtbij

Een klassieker: met je nieuwe drone iets te enthousiast te hoog vliegen en vervolgens in een boom belanden.

Iedereen speelt mee

Opgelet met drones en dieren. Je kat of hond mag nog zo lief zijn, je weet nooit hoe ze reageren op een drone.

De klassieke valkuilen (compilatie)

Drones zijn ongelooflijk cool en leuk. Maar wel op voorwaarde dat je er mee kan vliegen. Enkele tips die er vooral op neerkomen dat je best je gezond verstand gebruikt:

  • Vlieg niet binnenshuis. Met uitzondering van heel kleine drones kan je met een drone snel veel schade toebrengen aan je huis, huisdieren of huisgenoten. Let zowel binnen als buiten op dat de propellers niemand, inclusief jezelf, verwonden.
  • Hou rekening met je omgeving: Ja, een meer overvliegen levert je schitterende beelden op. Het meer invliegen levert ons schitterende beelden op. Hetzelfde geld voor bomen, elektriciteitspalen, auto's en dieren.
  • Oefen: drones zijn best complexe toestellen. Leer het gewicht, de batterijduur, weerstand van de wind en de wendbaarheid kennen door eerst laag bij de grond te oefenen. Pas nadien kan je experimenteren met meer spectaculaire vluchten.
De KangoeroeYouTube-gebruiker NickFalacci ervaart dat een drone besturen moeilijker is dan het lijkt. Zijn drone springt maar af en toe van de grond om nadien weer landen. Hoewel het toestel vaak crasht, blijft het toestel (voor zover we weten) wel intact. Oefenen boven een zacht grasveld en niet meteen meters hoog vliegen is een aanrader voor je eerste vlucht. Een leuk muziekje onder het bijhorend vluchtfilmpje plaatsen maakt het des te aangenamer voor de kijkers.HemelvaartJeff Williams toont ons op vakkundige wijze dat hij zijn toestel vlot in de lucht krijgt. Maar wat je best niet doet met een gloednieuwe drone is meteen zo hoog en ver mogelijk vliegen. Plots is het toestel weg en blijft Jeff over met een zeer dure afstandsbediening.Goed plan, slechte uitvoeringDeze schreeuwende jongen kreeg geen kerstcadeau maar gebruikte drie professionele drones voor een promofilmpje dat grandioos faalde. De opzet is geweldig: oude elektronica laten vallen vanaf een drone. Maar al snel ontdekt hij dat vliegen met een groot en duur model niet zo makkelijk is als het lijkt.Vlieg je met andermans drone of wil je de creatieve toer opgaan? Dan is het aan te raden dat je zelf eerst voldoende oefent, of het vliegen overlaat aan iemand met voldoende vliegervaring.Natuur van dichtbijEen klassieker: met je nieuwe drone iets te enthousiast te hoog vliegen en vervolgens in een boom belanden. Iedereen speelt meeOpgelet met drones en dieren. Je kat of hond mag nog zo lief zijn, je weet nooit hoe ze reageren op een drone.De klassieke valkuilen (compilatie)Drones zijn ongelooflijk cool en leuk. Maar wel op voorwaarde dat je er mee kan vliegen. Enkele tips die er vooral op neerkomen dat je best je gezond verstand gebruikt: