"Financiën beschikt niet over de competentie of de mankracht om grote it-programma's te ondersteunen en te begeleiden zodra ze in productie zijn."

Knack maakt deze week brandhout van de it-ontwikkelingen op het departement van minister Didier Reynders.

"De Oeso-landen willen de Belgische gegevens die hen op papier worden aangeleverd niet meer controleren. Meer nog, ze willen geen gegevens meer uitwisselen met België", zo citeert Knack een rapport van Financiën van mei 2008. Het is een bijlage voor de kandidaat-leveranciers voor een nieuw it-project voor de uitwisseling van internationale gegevens. Volgens het weekblad is dit illustratief voor de it-problemen bij Financiën. "Sinds 2003 is er meer dan 700 miljoen euro uitgegeven voor de Coperfin-hervormingen, maar de verwachte resultaten zijn er nog helemaal niet."

In het Knack-dossier van vijf pagina's wordt ook gewaarschuwd dat Financiën te sterk met handen en voeten gebonden is aan CSC dat al drie grote projecten in de wacht sleepte. CSC zou een expert uit Frankrijk hebben laten komen voor een doorlichting. Dat is niet bevestigd door CSC.

Nog volgens Knack had Siemens een audit gevraagd over wat er nu precies was misgegaan met het Herakles datawarehouseprogramma. De onafhankelijke VUB-professoren waaronder Jacques Tiberghien kregen geen toegang tot het gebouw van Financiën. "Liever geen pottenkijkers," zo citeert Knack een topambtenaar.

"Financiën beschikt niet over de competentie of de mankracht om grote it-programma's te ondersteunen en te begeleiden zodra ze in productie zijn." Knack maakt deze week brandhout van de it-ontwikkelingen op het departement van minister Didier Reynders. "De Oeso-landen willen de Belgische gegevens die hen op papier worden aangeleverd niet meer controleren. Meer nog, ze willen geen gegevens meer uitwisselen met België", zo citeert Knack een rapport van Financiën van mei 2008. Het is een bijlage voor de kandidaat-leveranciers voor een nieuw it-project voor de uitwisseling van internationale gegevens. Volgens het weekblad is dit illustratief voor de it-problemen bij Financiën. "Sinds 2003 is er meer dan 700 miljoen euro uitgegeven voor de Coperfin-hervormingen, maar de verwachte resultaten zijn er nog helemaal niet." In het Knack-dossier van vijf pagina's wordt ook gewaarschuwd dat Financiën te sterk met handen en voeten gebonden is aan CSC dat al drie grote projecten in de wacht sleepte. CSC zou een expert uit Frankrijk hebben laten komen voor een doorlichting. Dat is niet bevestigd door CSC. Nog volgens Knack had Siemens een audit gevraagd over wat er nu precies was misgegaan met het Herakles datawarehouseprogramma. De onafhankelijke VUB-professoren waaronder Jacques Tiberghien kregen geen toegang tot het gebouw van Financiën. "Liever geen pottenkijkers," zo citeert Knack een topambtenaar.