De Croo overlegt met de mobiele operatoren om internet alvast gedurende een aantal weekends gratis te maken. "Ik denk dat veel mensen overtuigd zullen raken als ze het eens kunnen testen zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten", zegt hij.

Slechts 57,5 procent van de bevolking maakt op dit moment gebruik van mobiel internet. Hoewel België aan een inhaalbeweging bezig is, bevindt het zich met dat cijfer in het gezelschap van vooral oost-Europese landen. Alle buurlanden doen het beter.

De Croo ziet vooral groeimarge in het bekendmaken van het aanbod en de voordelen. De prijs, in de vorige legislatuur nog een stokpaardje van Johan Vande Lanotte (SP.A), is volgens De Croo intussen aantrekkelijk genoeg. "Er zijn 45 al dan niet virtuele operatoren, dus er is veel concurrentie, met een gunstige invloed op de prijs", zegt hij. "Er bestaan verschillende abonnementen van 10 euro per maand waarin mobiel internet is inbegrepen, maar vaak weten mensen dat niet." Onder meer de website Surfmobile.be moet dat veranderen.

De Croo overlegt met de mobiele operatoren om internet alvast gedurende een aantal weekends gratis te maken. "Ik denk dat veel mensen overtuigd zullen raken als ze het eens kunnen testen zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten", zegt hij. Slechts 57,5 procent van de bevolking maakt op dit moment gebruik van mobiel internet. Hoewel België aan een inhaalbeweging bezig is, bevindt het zich met dat cijfer in het gezelschap van vooral oost-Europese landen. Alle buurlanden doen het beter. De Croo ziet vooral groeimarge in het bekendmaken van het aanbod en de voordelen. De prijs, in de vorige legislatuur nog een stokpaardje van Johan Vande Lanotte (SP.A), is volgens De Croo intussen aantrekkelijk genoeg. "Er zijn 45 al dan niet virtuele operatoren, dus er is veel concurrentie, met een gunstige invloed op de prijs", zegt hij. "Er bestaan verschillende abonnementen van 10 euro per maand waarin mobiel internet is inbegrepen, maar vaak weten mensen dat niet." Onder meer de website Surfmobile.be moet dat veranderen.