Hij haalde kranten en websites omdat hij met een iPhone zwaait. Omdat Steve Ballmer zijn vinger opstak toen hij gekiekt werd met het Apple mobieltje van de minister. Een gekraakte. Et alors? Meer dan 15.000 Proximus-, Mobistar- en Base-abonnees hebben een iPhone, wellicht de meest gehypte trouvaille sinds Skype. Waar bovendien nog altijd de eerste cent aan verdiend moet worden, als we even de 3,3 miljard euro buiten beschouwing laten die Zenström en zijn kompaan dank zij Skype op de bank konden parkeren. Een koopje was het niet echt voor eBay.

De iPhonefrats geeft de 34-jarige 'ict-minister' Vincent Van Quickenborne een jeugdig, dynamisch, très drôle, spring-in-'t-veld imago. Misschien wel de beste springplank om ict opnieuw sexy te maken bij huiverende studenten. Maar ministerQ zal ook werk moeten maken van wat hij als zijn mission statement poneerde: de verlaging van de breedbandtarieven. Als Belgacom ceo Didier Bellens verklaart dat Belgen best 42 euro per maand willen betalen voor breedband dan is dat een lelijke pets om de oren. Natuurlijk wil Bellens de penetratie graag naar 80 procent van de bevolking optrekken. Er zit nogal wat marge op als je bedenkt dat Belgacom aan zijn concurrenten voor iets meer dan 5 euro per maand aansluiting kan geven op het adsl-net. Even ter vergelijking: in Nederland betaalt een eindgebruiker voor een bijna vergelijkbaar breedbandaanbod net geen 15 euro per maand. Voor dat bedrag wil zelfs mijn ouwe adsl in huis halen, geen flutlijntje van twee keer niks zoals ADSL Go of Telenet Comfort. Meteen de full monty, noem het de full monthly.. Eric Van Heesvelde heeft het dan ook openlijk over een duopolie. En dan is het de vraag of er geen sprake is van prijsafspraken, fluistert een onverlaat. Ho maar, ministerQ is ook verantwoordelijk voor de mededinging. Heikel dossier. Slaagt hij erin voor 21 juni een doorbraak te forceren in het Breedband Halveprijs Vermindering (BHV) dossier? Het zou hem vleugels geven. Terecht. Met of zonder iPhone.

Hij haalde kranten en websites omdat hij met een iPhone zwaait. Omdat Steve Ballmer zijn vinger opstak toen hij gekiekt werd met het Apple mobieltje van de minister. Een gekraakte. Et alors? Meer dan 15.000 Proximus-, Mobistar- en Base-abonnees hebben een iPhone, wellicht de meest gehypte trouvaille sinds Skype. Waar bovendien nog altijd de eerste cent aan verdiend moet worden, als we even de 3,3 miljard euro buiten beschouwing laten die Zenström en zijn kompaan dank zij Skype op de bank konden parkeren. Een koopje was het niet echt voor eBay. De iPhonefrats geeft de 34-jarige 'ict-minister' Vincent Van Quickenborne een jeugdig, dynamisch, très drôle, spring-in-'t-veld imago. Misschien wel de beste springplank om ict opnieuw sexy te maken bij huiverende studenten. Maar ministerQ zal ook werk moeten maken van wat hij als zijn mission statement poneerde: de verlaging van de breedbandtarieven. Als Belgacom ceo Didier Bellens verklaart dat Belgen best 42 euro per maand willen betalen voor breedband dan is dat een lelijke pets om de oren. Natuurlijk wil Bellens de penetratie graag naar 80 procent van de bevolking optrekken. Er zit nogal wat marge op als je bedenkt dat Belgacom aan zijn concurrenten voor iets meer dan 5 euro per maand aansluiting kan geven op het adsl-net. Even ter vergelijking: in Nederland betaalt een eindgebruiker voor een bijna vergelijkbaar breedbandaanbod net geen 15 euro per maand. Voor dat bedrag wil zelfs mijn ouwe adsl in huis halen, geen flutlijntje van twee keer niks zoals ADSL Go of Telenet Comfort. Meteen de full monty, noem het de full monthly.. Eric Van Heesvelde heeft het dan ook openlijk over een duopolie. En dan is het de vraag of er geen sprake is van prijsafspraken, fluistert een onverlaat. Ho maar, ministerQ is ook verantwoordelijk voor de mededinging. Heikel dossier. Slaagt hij erin voor 21 juni een doorbraak te forceren in het Breedband Halveprijs Vermindering (BHV) dossier? Het zou hem vleugels geven. Terecht. Met of zonder iPhone.