150 genodigden op de Belgische ambassade van Peking kijken naar België-Brazilië met Chinese commentaar. Belgacom.tv had het beter gedaan, moet ook Didier Bellens gedacht hebben. Hij is er op uitnodiging van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, en misschien ook een beetje dank zij delegatieleider en Belgacom-kaderlid Philippe Rogge.

Hier zit het kruim van België: Yves Leterme, Elio di Rupo, baron Paul Buysse, vrt-topman Dirk Wauters... Ver van de Wetstraat, ver van de beklijvende pers (enkel sportjournalisten aub), relax, champagne, enkele dagen gemoedelijk onder elkaar. Het Poupehan in Peking, grapt de bedrijfsleider van een belangrijke it-onderneming. Poupeking dus. Als het voortbestaan van België bewaard blijft, dan zal het in China bedisseld zijn. Als Didier Bellens kan en mag aanblijven zal het mogelijk, wellicht in Poupeking beslist worden.

De Belgen hebben verloren,1-0, met twee rode kaarten. Zou iemand het gezien hebben? Gehoord? Maar niet getreurd, de Spelen gaan van start. De spelen van Peking, van Poupeking. In Poupehan werd de devaluatie van de frank besproken en stak het koningshuis een duit op zak. Deze keer moet het koningshuis gered. Straks volgt de Belgacom Memorial. Nog lang geen Memorial Belgacom, hopen wij. Met u?

150 genodigden op de Belgische ambassade van Peking kijken naar België-Brazilië met Chinese commentaar. Belgacom.tv had het beter gedaan, moet ook Didier Bellens gedacht hebben. Hij is er op uitnodiging van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, en misschien ook een beetje dank zij delegatieleider en Belgacom-kaderlid Philippe Rogge. Hier zit het kruim van België: Yves Leterme, Elio di Rupo, baron Paul Buysse, vrt-topman Dirk Wauters... Ver van de Wetstraat, ver van de beklijvende pers (enkel sportjournalisten aub), relax, champagne, enkele dagen gemoedelijk onder elkaar. Het Poupehan in Peking, grapt de bedrijfsleider van een belangrijke it-onderneming. Poupeking dus. Als het voortbestaan van België bewaard blijft, dan zal het in China bedisseld zijn. Als Didier Bellens kan en mag aanblijven zal het mogelijk, wellicht in Poupeking beslist worden. De Belgen hebben verloren,1-0, met twee rode kaarten. Zou iemand het gezien hebben? Gehoord? Maar niet getreurd, de Spelen gaan van start. De spelen van Peking, van Poupeking. In Poupehan werd de devaluatie van de frank besproken en stak het koningshuis een duit op zak. Deze keer moet het koningshuis gered. Straks volgt de Belgacom Memorial. Nog lang geen Memorial Belgacom, hopen wij. Met u?