Want omdat de technologie in iPhones en iPads met het jaar beter wordt, worden de vereisten voor het draaien van de nieuwe software ook. Hierdoor kunnen eigenaars van een oudere iPhone niet updaten naar een nieuw besturingssysteem. Dit jaar zijn het de gebruikers van een iPhones 4s en de tweede en derde iPad-generatie die niet mee kunnen, al is het wellicht bij een iPhone 5 ook niet verstandig om het laatste besturingssysteem te installeren - omdat het toestel hier slomer van wordt.

Zoals onderstaande grafiek aantoont is de houdbaarheid van iPhones toch toegenomen. De eerste en tweede generatie kregen slechts twee nieuwe iOS-versies voordat ze achtergelaten werden. Apple heeft de levensduur sinds de iPhone 3GS verlengd naar 4 vier jaar en bij de iPhone 4s is dat vijf jaar geweest.

Infographic: How Long Does Apple Support Older iPhone Models? | Statista

(WK)

Want omdat de technologie in iPhones en iPads met het jaar beter wordt, worden de vereisten voor het draaien van de nieuwe software ook. Hierdoor kunnen eigenaars van een oudere iPhone niet updaten naar een nieuw besturingssysteem. Dit jaar zijn het de gebruikers van een iPhones 4s en de tweede en derde iPad-generatie die niet mee kunnen, al is het wellicht bij een iPhone 5 ook niet verstandig om het laatste besturingssysteem te installeren - omdat het toestel hier slomer van wordt.Zoals onderstaande grafiek aantoont is de houdbaarheid van iPhones toch toegenomen. De eerste en tweede generatie kregen slechts twee nieuwe iOS-versies voordat ze achtergelaten werden. Apple heeft de levensduur sinds de iPhone 3GS verlengd naar 4 vier jaar en bij de iPhone 4s is dat vijf jaar geweest. (WK)