Hoe lang moet je nog wachten op je bus of tram? Dat is voortaan ook live te volgen op mijnlijn.be.

Op mijnlijn.be krijg je voortaan realtime wachttijden tot de volgende bus of tram voorgeschoteld. Op basis van de gps-positie van de voertuigen berekent een computer de tijd tot een bepaalde halte. De reiziger weet meteen om hoe laat de bus of tram aan een halte zal zijn, en of hij vertraging heeft.

Reizigers met een smartphone hadden al realtime informatie via de mobiele routeplanner m.delijn.be en de iPhone-applicatie van De Lijn. De iPhone-applicatie werd al ruim 30.000 keer gedownload. Begin 2012 lanceert de vervoermaatschappij een toepassing voor Android smartphones.

Hoe lang moet je nog wachten op je bus of tram? Dat is voortaan ook live te volgen op mijnlijn.be. Op mijnlijn.be krijg je voortaan realtime wachttijden tot de volgende bus of tram voorgeschoteld. Op basis van de gps-positie van de voertuigen berekent een computer de tijd tot een bepaalde halte. De reiziger weet meteen om hoe laat de bus of tram aan een halte zal zijn, en of hij vertraging heeft. Reizigers met een smartphone hadden al realtime informatie via de mobiele routeplanner m.delijn.be en de iPhone-applicatie van De Lijn. De iPhone-applicatie werd al ruim 30.000 keer gedownload. Begin 2012 lanceert de vervoermaatschappij een toepassing voor Android smartphones.