Een securityonderzoeker heeft per ongeluk ontdekt hoe je het lock screen op Android kan omzeilen. Google betaalde hem 70.000 dollar voor het melden van het probleem.

De alternatieve operator EDPnet heeft tijdelijk bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Maar het bedrijf stevent niet af op een faillissement. Ook de internetdiensten komen momenteel niet in het gedrang.

Nokia pakt uit met twee smartphones en een tablet waarbij het sterk benadrukt hoeveel gerecycleerd materiaal het wel gebruikt. Maar die communicatie lijkt vooral greenwashing want na drie jaar stoppen alle updates, ook al werkt het toestel nog perfect.

Zowel voor mobiel als vast internet zijn de netwerken van Telenet de snelste. Hoewel Proximus volop inzet op glasvezel, is dat nog niet merkbaar aan de doorsnee snelheid, al heeft dat ook andere redenen.

Rusland komt ook online geïsoleerd te staan. Een van de grootste internet backbone providers trekt zich terug, maar ook Rusland zelf gaat binnenkort enkel Russische DNS-providers gebruiken. Wat niet hetzelfde is als zichzelf afsluiten van het internet.

Nu de getuigenissen tegen Apple Premium Reseller Switch rond malafide verkooppraktijken zich opstapelen zegt het moederbedrijf dat het dergelijke zaken niet tolereert. Nochtans wijst alles op een georganiseerd systeem om klanten, inclusief sociaal zwakkeren, dure verzekeringscontracten aan te smeren waar je lastig vanaf geraakt.