De Spaanse cineast Cristobal Vila maakte een korte, maar prachtige video over de wiskundige principes die je overal in de natuur terugvindt.

De Rij van Fibonacci (0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13 etc.), de Gulden Snede en Gulden Hoek (ongeveer 137,5°), de Delaunay triangulatie, het Voronoi Diagram... het zijn wiskundige principes die je overal in de natuur terugvindt, maar die voor niet-wiskundigen niet altijd vlot begrijpbaar zijn.

De Spaanse cineast Cristobal Vila maakte er een korte, maar prachtige video over, opgefleurd met muziek van onze eigen Wim Mertens. De achterliggende theorie, mét bijbehorende wiskundige formules, kun je hier nalezen.

Maar die soms taaie theorie heb je niet nodig om te kunnen genieten van Vila's video:

De Spaanse cineast Cristobal Vila maakte een korte, maar prachtige video over de wiskundige principes die je overal in de natuur terugvindt. De Rij van Fibonacci (0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13 etc.), de Gulden Snede en Gulden Hoek (ongeveer 137,5°), de Delaunay triangulatie, het Voronoi Diagram... het zijn wiskundige principes die je overal in de natuur terugvindt, maar die voor niet-wiskundigen niet altijd vlot begrijpbaar zijn. De Spaanse cineast Cristobal Vila maakte er een korte, maar prachtige video over, opgefleurd met muziek van onze eigen Wim Mertens. De achterliggende theorie, mét bijbehorende wiskundige formules, kun je hier nalezen. Maar die soms taaie theorie heb je niet nodig om te kunnen genieten van Vila's video: