De komst van Edge werd in januari al bevestigd door Microsoft, maar de browser was voorals nog enkel bekend als 'Project Spartan'.

De Browser biedt een hoop nieuwe tools, zoals tekenen op websites, sites bewaren om offline (bijvoorbeeld op het vliegtuig) te lezen maar ook spraakassistent Cortana, pdf-ondersteuning en sociale deelknoppen zijn ingebouwd.

Edge wordt meegeleverd met Windows 10 en vervangt zo Internet Explorer. Die laatste blijft echter wel beschikbaar om de compatibiliteit met oudere zakelijke toepassingen te garanderen.

De komst van Edge werd in januari al bevestigd door Microsoft, maar de browser was voorals nog enkel bekend als 'Project Spartan'. De Browser biedt een hoop nieuwe tools, zoals tekenen op websites, sites bewaren om offline (bijvoorbeeld op het vliegtuig) te lezen maar ook spraakassistent Cortana, pdf-ondersteuning en sociale deelknoppen zijn ingebouwd. Edge wordt meegeleverd met Windows 10 en vervangt zo Internet Explorer. Die laatste blijft echter wel beschikbaar om de compatibiliteit met oudere zakelijke toepassingen te garanderen.