Tijdens het vorige WK in 2010 voorspelde de legendarische (maar inmiddels overleden) octopus Paul acht keer op rij de winnaar van een WK-match. Microsoft evenaart dat 'record' nu met zijn virtuele assistent Cortana, de Siri voor Windows Phones. Deze app heeft alle acht winnaars van de achtste finales juist geraden. Dat schrijft The Verge.

Cortana werkt met algoritmes van Bing, de zoekmachine van Microsoft. Voor de WK-voorspellingen wordt gebruikt gemaakt van een speciaal model dat rekening houdt met de eerdere statistieken van de ploegen, de locaties van de wedstrijden, de weersomstandigheden en zelfs de staat van de velden.

Als Cortana correct voorspelt wie de winnaar van de kwartfinale tussen Frankrijk en Duitsland wordt, verslaat het Paul de Octopus. Microsofts app zet in op Duitsland.

Tijdens het vorige WK in 2010 voorspelde de legendarische (maar inmiddels overleden) octopus Paul acht keer op rij de winnaar van een WK-match. Microsoft evenaart dat 'record' nu met zijn virtuele assistent Cortana, de Siri voor Windows Phones. Deze app heeft alle acht winnaars van de achtste finales juist geraden. Dat schrijft The Verge.Cortana werkt met algoritmes van Bing, de zoekmachine van Microsoft. Voor de WK-voorspellingen wordt gebruikt gemaakt van een speciaal model dat rekening houdt met de eerdere statistieken van de ploegen, de locaties van de wedstrijden, de weersomstandigheden en zelfs de staat van de velden. Als Cortana correct voorspelt wie de winnaar van de kwartfinale tussen Frankrijk en Duitsland wordt, verslaat het Paul de Octopus. Microsofts app zet in op Duitsland.