Het mediahuis De Persgroep is de eerste Europese klant van Brocade die de Ethernet fabric VDX 6720 implementeert. Het project met een waarde van meer dan 1 miljoen euro zal deze zomer gefinaliseerd worden. Ook Cisco stond op de shortlist.

Geconfronteerd met de uitdagingen rond virtualisatie, knelpunten tijdens backup-operaties en het gebruik van snelle SSD-schijven naar de toekomst toe, besliste de Persgroep in de zomer van vorig jaar om een nieuw it-netwerk aan te leggen. Vooral de prestaties van de switches en de stabiliteit van het netwerk lieten te wensen over. Het netwerk is ontworpen om te linken naar twee datacenters (één in operatie, en één als fail-over) en moet tot 10 Gbit/s ondersteunen. Dat netwerk ondersteunt overigens meer dan 1.000 servers, 3.500 gebruikers en 325 terabytes aan gegevens.

In totaal zullen er 72 Brocade-switches (VDX 6720) geïnstalleerd worden in een Ethernet fabric architectuur. Die creëert één logisch kader met een over de verschillende server racks gedistribueerd 'control plane'. De Persgroep wil hiermee kostenbesparingen realiseren door de migratie van virtuele machines te vereenvoudigen. 'Fouten tijdens de het backuppen zijn nu verdwenen en de fabric-architectuur blijkt ook meer betrouwerbaar', zegt Wim Vanhoof, ict infrastructure manager bij De Persgroep dat sinds enkele jaren ook al zijn datacenter gestandaardiseerd had op backbones van Brocade (DCX en DCX-4S).

Het mediahuis De Persgroep is de eerste Europese klant van Brocade die de Ethernet fabric VDX 6720 implementeert. Het project met een waarde van meer dan 1 miljoen euro zal deze zomer gefinaliseerd worden. Ook Cisco stond op de shortlist. Geconfronteerd met de uitdagingen rond virtualisatie, knelpunten tijdens backup-operaties en het gebruik van snelle SSD-schijven naar de toekomst toe, besliste de Persgroep in de zomer van vorig jaar om een nieuw it-netwerk aan te leggen. Vooral de prestaties van de switches en de stabiliteit van het netwerk lieten te wensen over. Het netwerk is ontworpen om te linken naar twee datacenters (één in operatie, en één als fail-over) en moet tot 10 Gbit/s ondersteunen. Dat netwerk ondersteunt overigens meer dan 1.000 servers, 3.500 gebruikers en 325 terabytes aan gegevens. In totaal zullen er 72 Brocade-switches (VDX 6720) geïnstalleerd worden in een Ethernet fabric architectuur. Die creëert één logisch kader met een over de verschillende server racks gedistribueerd 'control plane'. De Persgroep wil hiermee kostenbesparingen realiseren door de migratie van virtuele machines te vereenvoudigen. 'Fouten tijdens de het backuppen zijn nu verdwenen en de fabric-architectuur blijkt ook meer betrouwerbaar', zegt Wim Vanhoof, ict infrastructure manager bij De Persgroep dat sinds enkele jaren ook al zijn datacenter gestandaardiseerd had op backbones van Brocade (DCX en DCX-4S).