Het mediabedrijf, onder meer bekend als uitgever van De Morgen en Het Laatste Nieuws, zou student-ontwikkelaars, startups of andere bedrijven via api's toegang kunnen geven tot nieuws, recepten, recensies of sportuitslagen om te verwerken in apps of andere digitale toepassingen. Als de ontwikkelaars met hun concept naar de markt willen trekken dan moet er gepraat worden over revenue sharing.

"We maken op dit moment web services voor ons nieuw content management systeem en die laten toe om content te ontsluiten naar de buitenwereld toe. Technisch is het mogelijk, maar het moet natuurlijk wel beveiligd zijn", zegt Luc Verbist aan onze redactie. "We doen zelf enorm veel aan innovatie, maar je moet als bedrijf ook beroep doen op de buitenwereld om nieuwe producten te kunnen aanbieden."

De Persgroep neemt vandaag al vergelijkbare initiatieven met een paar bedrijven op een gecontroleerde manier. Maar het plan om api's te ontwikkelen die iedereen kan gebruiken is nog niet voor morgen. Zo is intern niet iedereen al even enthousiast over het (voorwaardelijk) ter beschikking stellen van content. Maar het idee ligt wel op tafel.

Het mediabedrijf, onder meer bekend als uitgever van De Morgen en Het Laatste Nieuws, zou student-ontwikkelaars, startups of andere bedrijven via api's toegang kunnen geven tot nieuws, recepten, recensies of sportuitslagen om te verwerken in apps of andere digitale toepassingen. Als de ontwikkelaars met hun concept naar de markt willen trekken dan moet er gepraat worden over revenue sharing."We maken op dit moment web services voor ons nieuw content management systeem en die laten toe om content te ontsluiten naar de buitenwereld toe. Technisch is het mogelijk, maar het moet natuurlijk wel beveiligd zijn", zegt Luc Verbist aan onze redactie. "We doen zelf enorm veel aan innovatie, maar je moet als bedrijf ook beroep doen op de buitenwereld om nieuwe producten te kunnen aanbieden."De Persgroep neemt vandaag al vergelijkbare initiatieven met een paar bedrijven op een gecontroleerde manier. Maar het plan om api's te ontwikkelen die iedereen kan gebruiken is nog niet voor morgen. Zo is intern niet iedereen al even enthousiast over het (voorwaardelijk) ter beschikking stellen van content. Maar het idee ligt wel op tafel.