Een denktank van de federale politie gaat uitzoeken hoe agenten Twitter het best kunnen inzetten tijdens hun werkzaamheden. Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) is helemaal voor, zo schrijft De Morgen.

Het is de minister menens: de wijze waarop mensen zich informeren, evolueert, de politie moet volgen. "Twitter is een uitgelezen manier om het adagium 'de politie uw vriend' toe te passen. Het medium kan de drempel om naar de politie te stappen verlagen. Bovendien kan Twitter voor de politie een middel zijn om informatie te verspreiden", meent Turtelboom.

Verschillende korpsen experimenteren al met sociale media, maar een algemeen beleid is er niet. Daarom is er binnen de federale politie een denktank opgericht.

Bron: Belga/De Morgen

Een denktank van de federale politie gaat uitzoeken hoe agenten Twitter het best kunnen inzetten tijdens hun werkzaamheden. Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) is helemaal voor, zo schrijft De Morgen. Het is de minister menens: de wijze waarop mensen zich informeren, evolueert, de politie moet volgen. "Twitter is een uitgelezen manier om het adagium 'de politie uw vriend' toe te passen. Het medium kan de drempel om naar de politie te stappen verlagen. Bovendien kan Twitter voor de politie een middel zijn om informatie te verspreiden", meent Turtelboom. Verschillende korpsen experimenteren al met sociale media, maar een algemeen beleid is er niet. Daarom is er binnen de federale politie een denktank opgericht. Bron: Belga/De Morgen