247 miljard e-mails worden er dagelijks verstuurd door de mensheid. Hoeveel daarvan zijn het lezen waard? Hoeveel worden er verwijderd voor oogopslag? En wordt het niet eens tijd dat we welja, onze tijd beter gebruiken? Efficiënter zelfs, wie weet?

De cijfers van Royal Pingdom zijn hallucinant, maar hou je vast: 81 procent van alle e-mail is spam. Blijven er toch nog bijna 47 miljard 'gewone' e-mails over, per dag. Omdat we wereldwijd met 1,4 miljard e-mail gebruikers zijn, betekent dit dat wij dagelijks - u en ik - gemiddeld meer dan 33 e-mailtjes versturen. Dat zijn er een viertal per werkuur. Slechts een fractie van de e-mails die je zelf te verwerken krijgt natuurlijk. Vorig jaar kwamen er 47 miljoen websites bij, goed voor in totaal 234 miljoen websites. En dagelijks worden er 27,3 miljoen tweets de wereld in gestuurd.

En kijk, als het er op aan komt om gewone stemcomputers te kopen, niet té complex toch, dan slaagt men er in België niet in om op tijd een aanbesteding uit te schrijven voor toestellen die bijna vijf jaar geleden al vervangen hadden moeten zijn. We dreigen zelfs volgend jaar opnieuw federaal te moeten gaan stemmen met een potlood. Zelfs bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 wordt het vermoedelijk weer bolletjes rood maken. En dan is men verbaasd dat België zijn positie als koploper kwijtraakt, dat men in Europa enkel nog landen als Turkije achter zich laat als het gaat om het gebruik van ict-oplossingen.

Wie bestelt de rode potloden? Of kunnen we het nog eens met de aftandse oude computers? Nee, opnieuw naar de potloodventer? Met de billen bloot. Annemie Turtelboom, de minister van Binnenlandse Zaken, mag zich reppen. Of we sturen haar een e-mailtje. Misschien zelfs met z'n allen tegelijk.

247 miljard e-mails worden er dagelijks verstuurd door de mensheid. Hoeveel daarvan zijn het lezen waard? Hoeveel worden er verwijderd voor oogopslag? En wordt het niet eens tijd dat we welja, onze tijd beter gebruiken? Efficiënter zelfs, wie weet? De cijfers van Royal Pingdom zijn hallucinant, maar hou je vast: 81 procent van alle e-mail is spam. Blijven er toch nog bijna 47 miljard 'gewone' e-mails over, per dag. Omdat we wereldwijd met 1,4 miljard e-mail gebruikers zijn, betekent dit dat wij dagelijks - u en ik - gemiddeld meer dan 33 e-mailtjes versturen. Dat zijn er een viertal per werkuur. Slechts een fractie van de e-mails die je zelf te verwerken krijgt natuurlijk. Vorig jaar kwamen er 47 miljoen websites bij, goed voor in totaal 234 miljoen websites. En dagelijks worden er 27,3 miljoen tweets de wereld in gestuurd. En kijk, als het er op aan komt om gewone stemcomputers te kopen, niet té complex toch, dan slaagt men er in België niet in om op tijd een aanbesteding uit te schrijven voor toestellen die bijna vijf jaar geleden al vervangen hadden moeten zijn. We dreigen zelfs volgend jaar opnieuw federaal te moeten gaan stemmen met een potlood. Zelfs bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 wordt het vermoedelijk weer bolletjes rood maken. En dan is men verbaasd dat België zijn positie als koploper kwijtraakt, dat men in Europa enkel nog landen als Turkije achter zich laat als het gaat om het gebruik van ict-oplossingen. Wie bestelt de rode potloden? Of kunnen we het nog eens met de aftandse oude computers? Nee, opnieuw naar de potloodventer? Met de billen bloot. Annemie Turtelboom, de minister van Binnenlandse Zaken, mag zich reppen. Of we sturen haar een e-mailtje. Misschien zelfs met z'n allen tegelijk.