Het gerucht met de meeste zeggingskracht gaat over de introductiedatum. Van diverse zijden wordt beweerd dat Samsung zijn nieuwste smartphone op de Consumer Electronics Show (CES) zal introduceren. Die beurs wordt traditiegetrouw gehouden in de maand januari in Las Vegas. Tegelijkertijd is dit gerucht volgens CNet het vreemdste van allemaal, omdat Samsung nog nooit een nieuwe smartphone op de CES heeft geannonceerd. Maar bij de introductie van nieuwe apparatuur is er nooit een wetmatigheid, wordt aangetekend. De geruchten op een rijtje:

De S7 wordt goedkoper dan de S6

Dit komt uit de koker van een analist in China, die vermoedt dat Samsung de prijs met 10 procent zal laten zakken, om beter te kunnen concurreren met andere aanbieders van smartphones. Apple zal wat dat betreft het eerst in de vuurlinie liggen.

De S7 krijgt een eigen 3D aanraakscherm

Het gaat dan om een variant op het3D Touch Display dat Apple op de iPhone 6 en 6S Plus heeft aangebracht. De kracht waarmee een gebruiker op het scherm drukt, bepaalt welke functie er wordt uitgevoerd. Langer drukken kan een extra keuzemenu in beeld brengen en gebruikers vinden dit een stap vooruit in de gebruiksvriendelijkheid van het display. Samsung zal om geduvel met patenten te voorkomen, geheel eigen technologie gebruiken.

In de S7 zal weer een micro-SD kaartje passen

In de S6 was de koppeling voor zo'n geheugenkaartje opeens verdwenen, wat Samsung op de nodige kritiek van de gebruikers kwam te staan. Veel gebruikers stellen het op prijs om een eigen kleine geheugenkaart in hun telefoon te kunnen plaatsen.

De camera van de S7 zal goed presteren bij weinig licht

Samsung heeft die nieuwe camera eigenlijk al aangekondigd. De bezoekers van een congres voor investeerders in Zuid-Korea kregen een uitgebreide beschrijving van een nieuw cameratype dat heel goed kan functioneren bij lage lichtwaarden.

Qualcomm zal de hoofdchip weer leveren

In de Galaxy S6 werd geen gebruik gemaakt van een processor van Qualcomm. Analisten denken echter dat Qualcomm weer wel de leverancier wordt van de chip die de Galaxy S7 zijn kracht geeft.

De Galaxy S7 krijg een USB-c aansluiting

In de nieuwe smartphone zal een USB-c connector worden ingebouwd, zodat gebruikers niet meer hoeve te zoeken naar de juiste manier om hun stekkertje in te pluggen. Het grote voordeel van USB-c is, dat de stekker er op twee manieren in past. Samsung volgt, als dit gerucht waar is, de makers van de Google Nexus 6P, OnePlus 2 en de Microsoft Lumia 950.

Bron: Automatiseringgids

Het gerucht met de meeste zeggingskracht gaat over de introductiedatum. Van diverse zijden wordt beweerd dat Samsung zijn nieuwste smartphone op de Consumer Electronics Show (CES) zal introduceren. Die beurs wordt traditiegetrouw gehouden in de maand januari in Las Vegas. Tegelijkertijd is dit gerucht volgens CNet het vreemdste van allemaal, omdat Samsung nog nooit een nieuwe smartphone op de CES heeft geannonceerd. Maar bij de introductie van nieuwe apparatuur is er nooit een wetmatigheid, wordt aangetekend. De geruchten op een rijtje:De S7 wordt goedkoper dan de S6Dit komt uit de koker van een analist in China, die vermoedt dat Samsung de prijs met 10 procent zal laten zakken, om beter te kunnen concurreren met andere aanbieders van smartphones. Apple zal wat dat betreft het eerst in de vuurlinie liggen.De S7 krijgt een eigen 3D aanraakschermHet gaat dan om een variant op het3D Touch Display dat Apple op de iPhone 6 en 6S Plus heeft aangebracht. De kracht waarmee een gebruiker op het scherm drukt, bepaalt welke functie er wordt uitgevoerd. Langer drukken kan een extra keuzemenu in beeld brengen en gebruikers vinden dit een stap vooruit in de gebruiksvriendelijkheid van het display. Samsung zal om geduvel met patenten te voorkomen, geheel eigen technologie gebruiken.In de S7 zal weer een micro-SD kaartje passenIn de S6 was de koppeling voor zo'n geheugenkaartje opeens verdwenen, wat Samsung op de nodige kritiek van de gebruikers kwam te staan. Veel gebruikers stellen het op prijs om een eigen kleine geheugenkaart in hun telefoon te kunnen plaatsen.De camera van de S7 zal goed presteren bij weinig lichtSamsung heeft die nieuwe camera eigenlijk al aangekondigd. De bezoekers van een congres voor investeerders in Zuid-Korea kregen een uitgebreide beschrijving van een nieuw cameratype dat heel goed kan functioneren bij lage lichtwaarden.Qualcomm zal de hoofdchip weer leverenIn de Galaxy S6 werd geen gebruik gemaakt van een processor van Qualcomm. Analisten denken echter dat Qualcomm weer wel de leverancier wordt van de chip die de Galaxy S7 zijn kracht geeft.De Galaxy S7 krijg een USB-c aansluitingIn de nieuwe smartphone zal een USB-c connector worden ingebouwd, zodat gebruikers niet meer hoeve te zoeken naar de juiste manier om hun stekkertje in te pluggen. Het grote voordeel van USB-c is, dat de stekker er op twee manieren in past. Samsung volgt, als dit gerucht waar is, de makers van de Google Nexus 6P, OnePlus 2 en de Microsoft Lumia 950.Bron: Automatiseringgids