In een poging om zich te differentiëren op de mobieltjesmarkt, zou Samsung volgend jaar een lichtere, buigzame en onbreekbare smartphone gaan produceren, met een scherm van plastic in plaats van glas. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van een betrokken bron.

Mogelijk gaat het hier om de Galaxy Skin, een oprolbare telefoon die vorig jaar door Samsung geïntroduceerd werd, maar die vooralsnog niet op de markt gebracht werd.

De plastic smartphone van Samsung, met een oled-display in plaats van een lcd-scherm, wordt in de eerste helft van 2013 al verwacht, meldt de Amerikaanse krant. Het is onduidelijk of hij meteen ook ingezet zal worden voor commercieel gebruik.
Het betreffende toestel krijgt dezelfde functionaliteiten dan de huidige generatie smartphones, maar is veel duurzamer omdat het gemakkelijker te produceren en vrijwel onbreekbaar is.

Ook andere smartphonefabrikanten verkennen de mogelijkheden van buigzame mobiele toestellen. Sony doet dit al sinds 2002, en presenteerde twee jaar geleden een prototype van een smartphone met een flexibel oled-scherm. Is dit de toekomst van mobiele apparaten?

In een poging om zich te differentiëren op de mobieltjesmarkt, zou Samsung volgend jaar een lichtere, buigzame en onbreekbare smartphone gaan produceren, met een scherm van plastic in plaats van glas. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van een betrokken bron. Mogelijk gaat het hier om de Galaxy Skin, een oprolbare telefoon die vorig jaar door Samsung geïntroduceerd werd, maar die vooralsnog niet op de markt gebracht werd. De plastic smartphone van Samsung, met een oled-display in plaats van een lcd-scherm, wordt in de eerste helft van 2013 al verwacht, meldt de Amerikaanse krant. Het is onduidelijk of hij meteen ook ingezet zal worden voor commercieel gebruik. Het betreffende toestel krijgt dezelfde functionaliteiten dan de huidige generatie smartphones, maar is veel duurzamer omdat het gemakkelijker te produceren en vrijwel onbreekbaar is. Ook andere smartphonefabrikanten verkennen de mogelijkheden van buigzame mobiele toestellen. Sony doet dit al sinds 2002, en presenteerde twee jaar geleden een prototype van een smartphone met een flexibel oled-scherm. Is dit de toekomst van mobiele apparaten?