In het eerste kwartaal van dit jaar werden er 334,9 miljoen smartphones verkocht. Dat zijn er amper meer dan de 334,4 miljoen uit dezelfde periode vorig jaar. De cijfers zijn afkomstig van IDC dat vaststelt dat de markt in ontwikkelde landen volledig verzadigd is. Tegelijk krijgen Apple en Samsung klappen.

Maar ondanks teruglopende verkoopcijfers blijven Samsung en Apple wel veruit de grootste smartphoneverkopers gevolgd door Huawei. Dat kan niet langer gezegd worden van Lenovo en Xiaomi, zij waren tot voor kort de nummer vier en vijf op de markt en worden nu vervangen door OPPO en Vivo, namen die bij ons vrijwel onbekend zijn, maar in Azië wel hun populariteit hebben.

., IDC
. © IDC

Na de Westerse markt lijkt ook in China de tijd van de boomende smartphoneverkoop voorbij. In 2013 groeide de markt daar nog met 62,5 procent. Afgelopen jaar was dat nog amper 2,5 procent.

In het eerste kwartaal van dit jaar werden er 334,9 miljoen smartphones verkocht. Dat zijn er amper meer dan de 334,4 miljoen uit dezelfde periode vorig jaar. De cijfers zijn afkomstig van IDC dat vaststelt dat de markt in ontwikkelde landen volledig verzadigd is. Tegelijk krijgen Apple en Samsung klappen.Maar ondanks teruglopende verkoopcijfers blijven Samsung en Apple wel veruit de grootste smartphoneverkopers gevolgd door Huawei. Dat kan niet langer gezegd worden van Lenovo en Xiaomi, zij waren tot voor kort de nummer vier en vijf op de markt en worden nu vervangen door OPPO en Vivo, namen die bij ons vrijwel onbekend zijn, maar in Azië wel hun populariteit hebben.Na de Westerse markt lijkt ook in China de tijd van de boomende smartphoneverkoop voorbij. In 2013 groeide de markt daar nog met 62,5 procent. Afgelopen jaar was dat nog amper 2,5 procent.