Twee West-Vlaamse technologiebedrijven, Punch en Transics, hebben geboden op het vroegere L&H-terrein Flanders Language Valley in Ieper. Punch zegt het hoogste bod te hebben, maar Transics heeft klacht ingediend tegen de gevolgde procedure.

Het bericht staat te lezen in De Standaard. Punch International meldde gisteren in een persbericht dat het met een bod van 6,66 miljoen euro hoogstwaarschijnlijk het Ieperse businesspark Flanders Language Valley (FLV) zal binnenrijven. Daarmee zou het bedrijf de terreinen, het centraal gelegen Auris Center en alle 18 modules van het businesspark kopen van van de West-Vlaamse Intercommunale WVI. Punch wil er zijn internationale activiteiten samenbrengen.

De Rechtbank van Koophandel moet het bod nog goedkeuren. Het is afwachten of die dat zal doen, want de tweede kaper op de kust, Transics, heeft een klacht ingediend tegen de gevolgde procedure. Transics wilde aanvankelijk 3 modules kopen, maar werkte ook aan een bod op het gehele FLV. Volgens ceo Walter Mastelinck heeft het bedrijf daartoe geen eerlijke kans gekregen, omdat het geen weet had van de cruciale deadline in het dossier. Net voor het aflopen van die termijn werd het daarover ingelicht, waardoor er geen tijd meer overbleef om een fatsoenlijk voorstel uit te werken. Transics is op zoek naar uitbreiding in Ieper en het zou niet graag huurder worden van 'rivaal' Punch.

Twee West-Vlaamse technologiebedrijven, Punch en Transics, hebben geboden op het vroegere L&H-terrein Flanders Language Valley in Ieper. Punch zegt het hoogste bod te hebben, maar Transics heeft klacht ingediend tegen de gevolgde procedure. Het bericht staat te lezen in De Standaard. Punch International meldde gisteren in een persbericht dat het met een bod van 6,66 miljoen euro hoogstwaarschijnlijk het Ieperse businesspark Flanders Language Valley (FLV) zal binnenrijven. Daarmee zou het bedrijf de terreinen, het centraal gelegen Auris Center en alle 18 modules van het businesspark kopen van van de West-Vlaamse Intercommunale WVI. Punch wil er zijn internationale activiteiten samenbrengen. De Rechtbank van Koophandel moet het bod nog goedkeuren. Het is afwachten of die dat zal doen, want de tweede kaper op de kust, Transics, heeft een klacht ingediend tegen de gevolgde procedure. Transics wilde aanvankelijk 3 modules kopen, maar werkte ook aan een bod op het gehele FLV. Volgens ceo Walter Mastelinck heeft het bedrijf daartoe geen eerlijke kans gekregen, omdat het geen weet had van de cruciale deadline in het dossier. Net voor het aflopen van die termijn werd het daarover ingelicht, waardoor er geen tijd meer overbleef om een fatsoenlijk voorstel uit te werken. Transics is op zoek naar uitbreiding in Ieper en het zou niet graag huurder worden van 'rivaal' Punch.