Innovatie zit soms in een klein hoekje, of in een doosje zo u wil: de plastic verpakking van de Alcatel IDOL 4+ en IDOL 4S smartphone is immers meteen een virtual reality bril die werkt zoals het gekende kartonnen Google Cardboard. Virtual reality-content, zoals video's en games, is op het apparaat te downloaden via een ingebouwde app. Alcatel trapt hiermee een lange reeks productaankondigingen af die fabrikanten in petto hebben ter gelegenheid van het Mobile World Congress in Barcelona dat maandag de deuren opent.

De IDOL 4-reeks is het vlaggenschip van Alcatel - dat overigens definitief One Touch uit de merknaam schrapt. Zowel de IDOL 4 als de IDOL 4S - dat is de grotere 5,5" variant met een 2K AMOLED-scherm - bevat de nieuwste Qualcomm Snapdragon 820-processor, met de nieuwe X12 LTE-chip en 802.11ac: de meest recente en snelste wifi-standaard. Die Snapdragon 820 maakt ook een sterke beeldkwaliteit mogelijk en laat toe om de smartphone snel op te laden. Alcatel heeft verder ook aandacht voor de de speakers - een samenwerking met JBL - en de camerakwaliteit met bijvoorbeeld een ultrasnelle autofocus en de mogelijkheid om 360-gradenfoto's te maken.

De IDOL 4-reeks is hoofdzakelijk bedoeld voor jongeren en heeft nog enkele gimmicks zoals de zogenaamde 'Boom Key': een knopje dat iets extra toevoegt aan de app die op dat moment actief is. Om bijvoorbeeld het geluid te verbeteren wanneer je muziek aan het afspelen bent, of om effecten aan video's toe te voegen. In het game Asphalt activeer je met die knop dan weer de 'nitro' om de snelheid van je wagen op te voeren. Vanaf juni moet de nieuwe reeks te koop zijn met prijskaartjes van rond de 300 euro.

Alcatel ambieert overigens wereldwijd de vijfde plaats in smartphones en tablets, zo maakte het bedrijf duidelijk op de persconferentie.

Innovatie zit soms in een klein hoekje, of in een doosje zo u wil: de plastic verpakking van de Alcatel IDOL 4+ en IDOL 4S smartphone is immers meteen een virtual reality bril die werkt zoals het gekende kartonnen Google Cardboard. Virtual reality-content, zoals video's en games, is op het apparaat te downloaden via een ingebouwde app. Alcatel trapt hiermee een lange reeks productaankondigingen af die fabrikanten in petto hebben ter gelegenheid van het Mobile World Congress in Barcelona dat maandag de deuren opent.De IDOL 4-reeks is het vlaggenschip van Alcatel - dat overigens definitief One Touch uit de merknaam schrapt. Zowel de IDOL 4 als de IDOL 4S - dat is de grotere 5,5" variant met een 2K AMOLED-scherm - bevat de nieuwste Qualcomm Snapdragon 820-processor, met de nieuwe X12 LTE-chip en 802.11ac: de meest recente en snelste wifi-standaard. Die Snapdragon 820 maakt ook een sterke beeldkwaliteit mogelijk en laat toe om de smartphone snel op te laden. Alcatel heeft verder ook aandacht voor de de speakers - een samenwerking met JBL - en de camerakwaliteit met bijvoorbeeld een ultrasnelle autofocus en de mogelijkheid om 360-gradenfoto's te maken.De IDOL 4-reeks is hoofdzakelijk bedoeld voor jongeren en heeft nog enkele gimmicks zoals de zogenaamde 'Boom Key': een knopje dat iets extra toevoegt aan de app die op dat moment actief is. Om bijvoorbeeld het geluid te verbeteren wanneer je muziek aan het afspelen bent, of om effecten aan video's toe te voegen. In het game Asphalt activeer je met die knop dan weer de 'nitro' om de snelheid van je wagen op te voeren. Vanaf juni moet de nieuwe reeks te koop zijn met prijskaartjes van rond de 300 euro.Alcatel ambieert overigens wereldwijd de vijfde plaats in smartphones en tablets, zo maakte het bedrijf duidelijk op de persconferentie.