De onderzoekers van Michigan State University publiceerden hun onderzoek over de nieuwe technologie met geleidende inkt. Ze maken daarbij gebruik van producten van AgIC, een bedrijf dat geleidende inkt produceert en speciaal papier dat voor doe-het-zelf printplaten gebruikt wordt.

Volgens Business Insider is het proces vrij simpel:

  1. Je hebt een goede foto van de vingerafdruk van het doelwit nodig. Dit kan bijvoorbeeld van een glas gehaald worden. Die kan je scannen en omdraaien (zodat hij er weer normaal uitziet).
  2. Gebruik een normale printer en installeer de cartridges van AgIC die geleidende inkt bevatten, doe ook glanzend papier van AgIC in de printer.
  3. Print de vingerafdruk op ware grote.

Dat is alles. Je kan de vingerafdruk gebruiken om toegang te krijgen tot de smartphone van het doelwit - de onderzoekers kwamen voor de test binnen op een Samsung Galaxy S6 en Huawei Honor 7.

De onderzoekers roepen op tot verbetering van de software van vingerafdrukscanners, zodat dit niet langer kan. Steeds meer smartphones gebruiken vingerafdrukken voor verschillende doeleinden, van het ontgrendelen van je telefoon tot het autoriseren van betalingen, waardoor er steeds grotere risico's mee gemoeid gaan. En in tegenstelling tot wachtwoorden is het vrijwel onmogelijk om je vingerafdruk te verbergen: je laat het op alles dat je aanraakt.

De onderzoekers van Michigan State University publiceerden hun onderzoek over de nieuwe technologie met geleidende inkt. Ze maken daarbij gebruik van producten van AgIC, een bedrijf dat geleidende inkt produceert en speciaal papier dat voor doe-het-zelf printplaten gebruikt wordt.Volgens Business Insider is het proces vrij simpel:Dat is alles. Je kan de vingerafdruk gebruiken om toegang te krijgen tot de smartphone van het doelwit - de onderzoekers kwamen voor de test binnen op een Samsung Galaxy S6 en Huawei Honor 7.De onderzoekers roepen op tot verbetering van de software van vingerafdrukscanners, zodat dit niet langer kan. Steeds meer smartphones gebruiken vingerafdrukken voor verschillende doeleinden, van het ontgrendelen van je telefoon tot het autoriseren van betalingen, waardoor er steeds grotere risico's mee gemoeid gaan. En in tegenstelling tot wachtwoorden is het vrijwel onmogelijk om je vingerafdruk te verbergen: je laat het op alles dat je aanraakt.